Menu & Search

Vijf keer favoriet #1

Vijf keer favoriet #1

De beste series, boeken, artikelen en ander goeds van deze week.


Nog niet zo lang geleden bedacht ik me dat ik mijn blog weer serieus leven wil inblazen. De vraag blijft alleen een beetje hoe. Een deel heb ik ingevuld. Er staan een aantal onwijs toffe interviews op de planning en ik ben bezig met een serie artikelen die jouw leven beter gaan maken. Hoop ik. Met advies van experts. 

Daarnaast staat er een reeks artikelen op de planning om beginnende freelancers te helpen. Voor dat alles heb ik trouwens ook jouw input nodig. Waar loop jij tegenaan als freelancer, in het leven of wiens levensverhaal zou je graag willen lezen? Ik zoek de juiste mensen en schrijf de resultaten op. Eigenlijk heb ik dus een simpele vraag: wat wil jij hier lezen? Je mag mij altijd mailen op info@ingelisedevries.nl met je wensen.

Maar! Eén van de dingen die ik mis in mijn schrijfwerk, is het schrijven over cultuur. Goede boeken, series en films. Fijne artikelen, interessante podcasts of andere dingen die het leven een beetje mooier maken. Daarom elke week vijf keer favoriet. Vijf dingen die me opvielen, dingen waarmee ik jouw dag hopelijk een leuker maak.

Perpetual Grace

De voorstukjes waren al veelbelovend en de serie blijkt inderdaad briljant. Sinds 20 april zendt Fox Perpetual Grace uit. Korte samenvatting: een gedesillusioneerde man denkt semi-onschuldig wat bij te verdienen. Maar dat gaat natuurlijk nooit goed.

Elke aflevering eindigt met een enorme cliffhanger en constant is er weer een onverwachte wending. De verhaallijn is in de stijl van Fargo, de stijl van filmen doet een beetje denken aan Wes Anderson. Alleen al hoe de shots zijn opgezet is smullen geblazen. Om nog maar te zwijgen de briljante manier van praten van Pa, geportretteerd door Ben Kingsley. Inmiddels zijn we halverwege en het ik vind het fantastisch. Spannend, absurdistisch en beeldschoon.

Welkom in het rijk der zieken

Hanna Bervoets bracht in 2019 een nieuwe roman uit, Welkom in het Rijk der Zieken. Het is even wennen, het boek is namelijk in je-vorm geschreven. De eerste paar bladzijdes vroeg ik me af waar ik aan was begonnen, maar gaandeweg zit je erin en ben je de hoofdpersoon zonder ‘m echt te zijn. Snap je? Vast niet, ervaar het.

Welkom in het Rijk der Zieken vertelt het verhaal van Clay, die chronisch ziek is en pijn heeft. Bervoets neemt je als lezer mee in zijn levensverhaal dat zich in een bijzondere stijl ontvouwt. Stukje bij beetje werkt ze toe naar een bevredigend eind. Ik vond het een onwijs mooi boek.

Rufus Wainwright’s nieuwe muziek

Afgelopen weekend heb ik wellicht niet heel netjes gereden toen ik Alone Time van Rufus Wainwright op de radio hoorde. Gelukkig was het rustig. Het is één van de nieuwe nummers van Wainwright, zijn nieuwe album komt op 10 juli. Mijn eerste keer op North Sea Jazz – ik was aan het werk – had ik een vrij half uurtje. Ik wandelde over het festival en werd soort van naar binnen gedragen door de prachtige stem van Wainwright. Eén van de mooiste concerten die ik ooit zag. Deze man maakt zulke prachtige muziek.

Opera in de huiskamer

Wel eens naar een opera geweest? Ik één keer en het was fantastisch. Maar toch is de drempel om nog eens te gaan best hoog. Gelukkig kun je tot 17 mei in je huiskamer genieten van de opera Madama Butterfly. Slinger je tv aan, zet YouTube erop en geniet van de opera. In het echt naar de opera kan voorlopig toch even niet.

Creatief filmhuis

Ik ben een filmliefhebber – geen kenner, laat dat duidelijk zijn. Dus van deze quote op theater Rialto kreeg ik een enorme glimlach op mijn gezicht. Straks mogen filmhuizen weer beperkt open en daar ben ik onwijs blij mee. Ik mis de bioscoopbezoekjes. Overigens kun je ook thuis genieten van filmhuisfilms via Picl. Daarmee steun je ook filmhuizen.

Lees ook: Vijf tips om je quarantaine minder ellendig te maken

Is er iemand die je graag terug zou zien in een interview, heb je een gouden boekentip of is er een onderwerp waarvan je wil dat ik erin duik? Stuur me een berichtje via info@ingelisedevries.nl!

Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Mijn Engelse artikelen lees je op Medium.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.