Menu & Search

#supportyourlocals: Stream Nederlandse artiesten vaker

#supportyourlocals: Stream Nederlandse artiesten vaker

De beste nieuwe muziek van Nederland verdient het in een playlist te staan.


Met de meeste dingen die ik moet missen tijdens de quarantaine, kan ik redelijk dealen. Hoewel het opvallend is dat ik de sportschool na zeven weken begin te missen, vind ik de videoborrel een prima vervanging voor de kroeg, dans ik gerust op de livestreams van ons poppodium en vind ik verjaardagskaartjes sturen minstens net zo leuk als op visite. Nou ja, bijna.

Wat ik wél enorm mis, is de voorpret op festivals en concerten. En natuurlijk het daadwerkelijk gaan. De afgelopen jaren heb ik schandalig veel concerten en festivals meegemaakt. Internationale én Nederlandse artiesten geïnterviewd, verhalen geschreven over muziek en heel wat platen gekocht. Helaas ligt de muziekindustrie nu bijna helemaal stil.

Livestreams en muziek draaien

Gelukkig zijn er alternatieven. Bijvoorbeeld dit nieuwe platform, waar je een concertkaartje koopt voor de stream van een toffe band. Sowieso de hoeveelheid livestreams. Maar ook een donatieknop van Spotify om artiesten te helpen, de acties van Bandcamp waarbij het geld van je aanschaf volledig naar de artiest gaat. En de radiozenders die veel muziek van Nederlandse bodem draaien. Zelf gebruiken we deze periode als een goed excuus meer platen te kopen van Nederlandse artiesten.

En vanuit je luie stoel kun je meer doen, zoals je favoriete Nederlandse artiesten streamen. Daarom ben ik begonnen met een playlist met muziek van Nederlandse bodem van de afgelopen pakweg vijf jaar. Relatief nieuwe en soms jonge artiesten die te gekke muziek maken. Ik zou graag zijn dat ze dat kunnen blijven doen.

Vul de lijst aan met Nederlandse artiesten

Deze lijst is echter niet zomaar compleet. Ik heb hulp nodig. Daarom is de lijst openbaar én kun jij ‘m aanvullen. Ik wil namelijk heel graag weten welke act van Nederlandse bodem jij echt te gek vindt. Voeg ‘m toe aan de lijst. Zo maken we samen een lijst vol met de beste muziek van Nederlandse bodem van de afgelopen paar jaar. Van obscure soundscape tot Hollandse meezingers. Van hiphop tot klassiek. Alles mag. Klik hier om de lijst te openen!

Geen Spotify? Laat je favoriete artiest (en je favoriete nummer) achter in de reacties en ik voeg ‘m toe. En laat ook gerust de sociale media van toffe artiesten achter in de reacties. Samen supporten we onze muzikale locals.

Is er iemand die je graag terug zou zien in een interview, heb je een gouden boekentip of is er een onderwerp waarvan je wil dat ik erin duik? Stuur me een berichtje via info@ingelisedevries.nl!

Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Mijn Engelse artikelen lees je op Medium.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

0 Comments