Menu & Search

Vijf tips om je quarantaine minder ellendig te maken

Vijf tips om je quarantaine minder ellendig te maken

Van die ongevraagde adviezen waar je niet op zit te wachten maar tóch gaat lezen.


Eerst even de vraag: hoe gaat het met jou in quarantaine? Red je het, zowel mentaal als fysiek? Ik hoop van harte van wel. Om je een klein beetje te helpen, heb ik vijf tips op een rij gezet waarmee ik het dragelijk houd. Doe er je voordeel mee en deel vooral je eigen tips met mij!

Zoek de buitenlucht op

Deze is een klein beetje gevaarlijk. Ik wil je namelijk vooral niet onnodig naar buiten sturen. Niets mis met een frisse neus, maar let op dat ook jij je aan de regels van het RIVM houdt. Zoek die buitenlucht op, niets gezonder dan een frisse neus. Als je bent gezegend met een tuin of balkon, dan ben ik op dit moment even heel jaloers. Wij moeten het doen met openslaande deuren waar onze persoonlijke slotgracht een meter of 15 onder ligt.

De buitenlucht opzoeken kan gelukkig op meer manieren. Zo heb ik mijn laptop onder een raam staan. Hierdoor krijg ik de hele dag daglicht binnen en doordat het raam op een kier (of wijd open) staat, zo zit ik de hele dag in de frisse lucht. Voor het echte werk maak ik korte wandelingetjes of fietstochtjes (naar de supermarkt) en ren ik een rondje om de binnenstad. Even die vitamine D opslurpen. Die slik ik overigens ook gewoon nog bij tot we weer volop en massaal van de buitenlucht kunnen genieten. Kom maar op met die terrassen. Ooit.

Beweeg

Ik zal geen uitzondering op de regel zijn. Het kost mij namelijk moeite om regelmatig te sporten. Met enige gezonde jaloezie kijk ik geregeld naar mijn fitte vrienden en kennissen die wel het discipline hebben om genoeg te bewegen. Zeker nu de sportscholen dicht zijn, kost het mij nog meer moeite.

Dus moet ik op zoek naar een manier om mezelf te motiveren. Reden één? Ik voel me beter als ik heb gesport. Of het nu om hardlopen gaat of even los ga met de gewichten die we voor de gelegenheid hebben aangeschaft. Daarnaast probeer ik structuur aan te brengen in mijn sportsessies. Nu mijn werk nog meer vrij in te delen is, is sporten ook vrij in te delen. Kortom, ik kan sporten inplannen op de momenten die ik het lekkerst vindt. Rondje hardlopen tijdens de lunch? Lekker die kettlebell swingen na een werkdag? Kan allemaal.

Je beweegt waarschijnlijk minder in quarantaine en dat zorgt niet alleen voor een blubberbuik, ook mentaal kan het zijn weerslag hebben. Bewegen, of dat nu een wandeling, fietstochtje of keiharde krachttraining is, zorgt ervoor dat jij je beter voelt. Probeer dus elke dag minimaal een half uur matig intensief te bewegen. Echt, je wordt er blij van.

Haal geen ongezonde dingen in huis 

(tenzij je een ijzeren discipline hebt)

Op één of andere manier lukt het mij (nog) om minder te snoepen dan normaal. Ik pak sneller een appel of een broodje. Misschien omdat we meer fruit in huis hebben en minder ongezonde dingen. Want die ongezonde dingen gaan op. Chips en snoep bewaren we dus voor het weekend.

Volgens mij hoef ik niet uit te leggen dat je je beter voelt als je de chocolade en snacks laat voor wat het is en inwisselt voor van die irritante gezonde groentesnacks en crackers met hummus en komkommer. Beetje saai, maar hier begint het te wennen.

Zoek een hobby

Opvallend veel mensen zijn aan het puzzelen geslagen, er wordt massaal gebakken en er wordt flink gestreamd. Niet alleen op Netflix, ook door beginnende podcastmakers en vloggers. Persoonlijk haal ik veel genoegen uit het kijken van haarverfvideo’s op Instagram en ben ik mij vooral aan het voornemen om dingen te bakken waar aan het maken. Maar ook ik heb een nieuwe hobby, ik heb besloten het bloggen weer op te pakken. Zoals je ziet. 

We zitten massaal thuis en dat betekent dat we onszelf moeten vermaken. Op een andere manier dan in de kroeg, een museum of op het strand. Netflix heb je na week vier ook uitgespeeld, dus tijd voor een hobby. Zoek iets waarmee je je gedachten goed kunt verzetten. Iets waardoor je even niet meer aan die ellendige coronacrisis hoeft te denken. Naast bloggen en eindeloos scrollen op Instagram, verdrink ik ook graag in een goed boek en speel ik puzzelspelletjes op mijn telefoon. Peak, bijvoorbeeld. Of gewoon Patience. 

Het houdt me van de straat en dat is nu hard nodig. Dus begin die podcast, schrijf je debuutroman, ga tekenen, puzzelen of bakken. En vergeet niet dat het een hobby is. Compleet vrijblijvend. Het hoeft niet perfect of goed te zijn, je hoeft er je centen niet mee te verdienen. Het gaat erom dat jij er blij van wordt. Wat een ander ervan vindt, is compleet irrelevant. Tenzij je besluit te gaan drummen, dan zou ik toch even met je buren overleggen.

Leer iets nieuws

Ha, heb je je door die ongevraagde adviezen heen geworsteld, blijkt dat ik ook nog eens iets te verkopen heb. Waarschijnlijk word je dezer dagen een stuk minder geprikkeld door andere dingen dan nieuws en collega’s. Je hebt minder interacties met vreemden – ik las ooit dat dat heel gezond is – hoeft niet over je reis na te denken. Misschien puzzel en lees je wat meer. Kan ik aanraden, het werkt ontspannend.

Maar iets nieuws leren is ook heel goed voor je brein, las ik deze week. Het inspireert je, zorgt dat je sneller tot nieuwe inzichten komt en je wordt er mentaal helder van. Nieuwsgierig zijn zorgt er bovendien voor dat je betere beslissingen kunt maken, vaker andere inzichten wilt horen en sneller openstaat om toe te geven als je fout zat.

Ik ontwikkelde een tijd terug een workshop om mensen te leren interviewen. Maandenlang riep ik dat ik dat wilde uitrollen, natuurlijk kwam de waan van de dag langs en kwam dat er niet van. Daarom heb ik er een ebook van gemaakt, een mini-ebook. Zodat je zelf aan de slag kunt. Voor een luttele €4,99 schaf je ‘m hier aan. Daar steun je niet alleen jezelf mee, maar ook mij. Het plan is om nog meer van deze mini-ebooken te ontwikkelen. Dus ik hoor graag wat je vindt én of jij nog een specifieke behoefte hebt. Neem dus gerust contact met me op via info@ingelisedevries.nl!

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook: Zes boeken om te (her)lezen in tijden van quarantaine

Is er iemand die je graag terug zou zien in een interview, heb je een gouden boekentip of is er een onderwerp waarvan je wil dat ik erin duik? Stuur me een berichtje via info@ingelisedevries.nl!

Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Mijn Engelse artikelen lees je op Medium.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

0 Comments