Menu & Search

Langzaam lekker: vegan curry uit de slowcooker

Langzaam lekker: vegan curry uit de slowcooker

Mijn inspiratie wat recepten betreft is de laatste tijd niet wat het ooit was. Ik verdoe mijn tijd dan ook vaak op Instagram in de hoop andere recepten tegen te komen dan de kazige, vette, caloriebommen van Tasty. Hoewel het erg verleidelijk is om ze te maken, vindt mijn gezondheid de hoeveelheid vettigheid wat minder.

Gelukkig zijn mijn Instagram-vrienden ook niet vies van een beetje kokkerellen. Op Instastories kwam ik Janna tegen, die ene met die goede muzieksmaak ja, die bezig was met een vegan curry. Ik ben altijd in voor een nieuw curry-recept, dus ze voorzag me van die van haar. Ik paste ‘m iets aan en gooide alles in de slowcooker. Cause there ain’t no curry like a slow cooked curry, in mijn repetoire dan. Vegan, vol groenten, goed voor een partij van vier personen, of drie grote eters. En als je nog op tijd bent ideaal voor meatless monday.

Oh, en heb je een tof recept dat ik moet proberen? Laat het me weten, ik zoek meer inspiratie.

Nodig

– Rode ui
– 400 gram kikkererwten (blik)
– 140 gram bamboescheuten (uit blik, uitgelekt)
– Een bak kastanjechampginons
– 200 ml kokosmelk
– Ca. 25 gram rode currypasta (iets meer als je van spicy houdt)
– Een teen knoflook (of meer, altijd meer)
– 400 gram zoete aardappel in blokjes
– 400 gram gepelde tomaten uit blik (in blokjes)
– Olijfolie
– Groentenbouillonblokje
– 125 ml water
– Rijst of noedels
– Je favoriete kruiden

Hoe dan?

Laat alle blikgroenten uitlekken en doe samen met alle ingrediënten behalve de rijst in de pan. Zet de slowcooker op low en laat acht uur garen, of vier uur op high. Voeg halverwege je favoriete kruiden – zoals koriander of basilicum – toe.

Zorg wel dat de aardappel in kleine blokjes is gesneden, net als de tomaten. Pers het knoflookteentje uit of snijd ‘m klein.

Kook voor je wil eten de rijst of noedels. Verdeel over de borden, giet de curry er overheen garneer met wat kruiden en eetsmakelijk!

Lees hier al mijn favoriete recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken. In ruil blijf ik natuurlijk verhalen publiceren hier. Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.