Menu & Search

De Soundtrack Van… Janna Albada

De Soundtrack Van… Janna Albada

Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Om de week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Janna Albada.

Hi! Ik ben Janna, een zesentwintig jaar oude import-Utrechter. Geboren in Leeuwarden maar voor een stage bij de Grote Prijs van Nederland vijf jaar geleden naar de leukste stad van Nederland verhuisd. Vorig jaar heb ik me volledig op het freelanceleven gestort. Daar ben ik, zoals ik het zelf noem, een regelteef. Mijn klussen gaan alle kanten op en lopen allemaal door elkaar heen, precies zoals ik het het liefst heb.

Zo werk ik als tourmanager bij Triomf, zit ik in het organisatieteam van Welcome to the Village, produceer ik een kunstprogramma op Oerol, werk ik in de stagecrew van TivoliVredenburg en organiseer ik samen met Lane Reckman Popronde Utrecht. Maar ik werk ook bij een LAB Music in Amsterdam, ondersteun een internationaal label- en managementkantoor, en doe nog losse klussen bij festivals en andere leuke organisaties.

De soundtrack van… Vroeger

https://www.youtube.com/watch?v=JmcA9LIIXWw
Culture Club, Karma Chameleon. Eigenlijk was dit meer een nummer dat ik tot in den treuren aan mijn ouders lieten horen. Als kinderen zochten wij vaak door de platencollectie van onze ouders. Die van onze moeder was vrij apart; deze bestond namelijk voornamelijk uit klassieke stukken, met één plaat van de Culture Club. Deze heb ik deze dus erg vaak opgezet, want dat vond ik al 8-jarige natuurlijk interessanter dan het Zwanenmeer. Waardoor ik nu nog steeds iets te enthousiast ieder woord meezing als het weer ergens langs komt.

De soundtrack van… Je jeugd

https://www.youtube.com/watch?v=vLzLwSghfNQ
Alles van Doe Maar! Mijn vader dweilde bijna iedere zondagochtend de vloer beneden. En omdat ik boven de woonkamer sliep werd ik dan altijd wakker omdat hij keihard aan het meezingen was. Echt oprecht een hele fijne manier om je zondag te beginnen; ik werd er altijd vrolijk van wakker.

De soundtrack van… Een verliefdheid

https://www.youtube.com/watch?v=UrOisdfqiSY
IX – Love You Simple, je moet dan vooral ook de Kalimba-versie kijken. De wereld zit vol hele leuke verliefdliedjes, maar dit is wel echt een van mijn favorieten. Het is zo’n lief en oprecht nummer waar ik iedere keer weer heel blij van word.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

https://www.youtube.com/watch?v=ERcGM0wIUpw
Jeangu Macrooy – The Next One. Ik kan eigenlijk iedere keer wel janken als deze voorbij komt. Vooral live komt het heel hard aan, Jeangu stopt er zoveel emotie in waardoor ik iedere keer in die emotie word meegezogen.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

https://www.youtube.com/watch?v=gJLIiF15wjQ
Eigenlijk alles uit de 90’s en 00’s, maar dan wel hoe fouter hoe beter. En dan ga ik natuurlijk voor de Spice Girls met Wannabe. Ik heb op de basisschool ooit nog tijdens de maandafsluiting een dansje met vriendinnetjes hierop gedaan, dat was zeker een hoogtepunt in mijn danscarrière. Maar het is nog steeds een van de weinige nummers waarmee je mij wél het achter de microfoon krijgt bij karaoke. Al dan niet zodat ik met mijn dansskills mijn tekort aan zangtalenten kan maskeren.

De soundtrack van… Een roadtrip

https://www.youtube.com/watch?v=jd6y-F3KF8E
City Park met On Show. Of eigenlijk alles van City Park. Het is de perfecte combinatie van rustgevende wegdroommuziek maar er gebeurt ook genoeg in de nummers om je brein wakker te houden. Koptelefoon op en City Park aan: dan is die treinreis zo voorbij.

De soundtrack van… Een werkdag

https://www.youtube.com/watch?v=0S4iN7ddKH8
Rhodes, Breathe. Ik ben heel goed in dingen door elkaar heen doen, en soms is het dan even te veel. Op die momenten zet ik dit nummer op: het kalmeert me gelijk. Gewoon blijven ademen, loslaten en dan weer verder.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

https://www.youtube.com/watch?v=TWcyIpul8OE
Zo hé, dat is lastig! Ik maak ieder jaar een Spotify-lijst waar ik gedurende het jaar de leukste nummers die ik dat jaar tegenkom inzet. Ik heb ze even naast elkaar gelegd, en er is één nummer dat er stiekem al vier jaar in zit: Holoscene van Bon Iver. Zo’n heerlijk liedje waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Lees hier de rest van de soundtracks!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.