Menu & Search

Dit zijn mijn favoriete plekken in Amersfoort

Dit zijn mijn favoriete plekken in Amersfoort

Heugelijk nieuws! Ik ben namelijk een onwijs leuke opdrachtgever rijker. Voor time to momo, het bedrijf achter die leuke stadsgidsen, mag ik de stadsgids voor Amersfoort maken. Mijn eigen stad promoten, hoe tof is dat?

Van de zomer kun je de stadsgids vasthouden, hij is dan verkrijgbaar bij veel boekhandels. Op dit moment ben ik nog druk bezig met het schrijven van de teksten en het maken van de route. Als de stadsgids er eenmaal is, vind je elke maand een blog van mijn hand op time to momo.

Het duurt nog eventjes voor de gids zelf er is dus, maar mijn favoriete plekken in Amersfoort wil ik je toch niet onthouden. Alvast een klein tipje van de sluier dus, mijn favoriete plekken in Amersfoort én waarom ze zeker een bezoekje waard zijn.

De Krommestraat

De Krommestraat is mijn eigen straat en het is écht het leukste straatje van Amersfoort. Hij zit namelijk bomvol leuke boetiekjes én horeca. En is een lust voor het oog (daarom heb ik er een Instagram-account aan gewijd). Onze koffie halen we het liefst bij Corazon, zowel de Bakery als de koffiezaak. Bijzonder aan deze tent is dat er een laptopverbod geldt. Even rustig flexwerken daar is dus niet de bedoeling, genieten van de koffie, thee, taart en broodjes wel.
https://www.instagram.com/p/Bva9ne4B-9m/
Avondeten dus ik graag bij Mi-Yao, waar ze een fantastische Aziatische kaart hebben. De kok die de kaart samenstelde werkt er helaas niet meer, zijn erfenis wordt wel voortgezet door de nieuwe chef. Het gaat van curry’s tot spareribs, voor ieder wat wils dus. Iets chiquer uit eten kan bij Sloop, waar je bijzondere en kleine gerechten krijgt. Is het vooral helemaal waard als je de passende wijnen erbij neemt.

Verder kun je natuurlijk niet weg zonder de boetieken te bezoeken, vooral Las Lunas en Roots kom ik graag. En officieel geen Krommestraat meer maar toch wel een beetje onderdeel is Velvet, de platenzaak. En ja, ook hier kan het personeel je alles vertellen over de muziek.

Amersfoorts bier

Van origine is Amersfoort een bierstad, de stad had talloze bierbrouwerijen in de middeleeuwen. Tegenwoordig is bierbrouwen sowieso hip en in Amersfoort kunnen ze het nog steeds. In Rock City Brewpub en De Drie Ringen wordt nog steeds bier gebrouwen en daar kun je het ook heerlijk drinken. De Drie Ringen heeft uitzicht op de Koppelpoort en Rock City zit juist op een industrieterrein en heeft die vibe ook.
https://www.instagram.com/p/BvZRyUjl4Bc/
Nieuw in de stad is ‘t Witte Konijn, geheel in Alice-stijl kun je de tijd vergeten met twintig bieren op de tap en in totaal 200 bieren op de kaart. Bij Marktzicht kunnen ze er ook wat van qua bier. Als je graag bier inslaat, dan moet je dat vooral bij Bierwinkel HOP doen. De keuze én kennis is enorm in deze winkel.

The Blueberry

Goed, Amerikaanse stijl is natuurlijk niet waarvoor je naar Amersfoort komt. Maar bij The Blueberry is dat wél goed gelukt. Ze hebben meesterlijke milkshakes, kunstwerken van taart, fantastische pancakes (ook vegan!), vreemde limonades en goeie sandwiches. Je houdt er waarschijnlijk een sugar rush van jewelste van over maar dat is het echt waard.

Blur Your Life

Een winkel met producten met een verhaal én goede koffie en eten vind je bij Blur Your Life. Als je dacht dat je toffe concept stores alleen in Amsterdam en Rotterdam kon vinden, heb je het fout. Alles bij Blur heeft een verhaal en is meestal hartstikke duurzaam of eerlijk. De perfecte winkel voor als je een cadeau moet scoren.
https://www.instagram.com/p/BqZZ3lVFUZX/
Deze lijst kan ik binnen een paar minuten nog veel langer maken, gelukkig komt de stadsgids eraan. Dus hou de boekenwinkels in de gaten en dan heb je straks al mijn favoriete plekken op papier. Want echt, deze stad is het waard om vaker heen te gaan.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal of een Tikkie kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.