Menu & Search

Makkelijke maandag: gevulde pasta met spinaziesaus

Makkelijke maandag: gevulde pasta met spinaziesaus

Ik weet niet hoe jullie maandag is, maar die van mij loopt niet al te soepel. Kapotte vazen (mijn schuld), gemiste treinen (het gevolg van de kapotte vaas) en natuurlijk is het 1 april. Niet mijn favoriete dag.

Gelukkig bestaat er zoiets als eten, dat maakt een dag vaak beter. Maar na een lange dag werken nog uitgebreid koken, daar heeft niet iedereen zin in. Met dit pastagerecht staat er supersnel een gezonde maaltijd op tafel. En als je de juiste pasta erbij zoekt, is ‘ie nog vegan ook. Lekker makkelijk op deze meatless monday.

Extra fijn is dat er eindeloos mee te variëren valt. Niet genoeg spinazie in huis maar moet het wel op? Gooi er een avocado doorheen. Verse kruiden over? Vervang de koriander door de kruiden uit je koelkast. En de bite kan ook prima worden gefikst door cashewnoten of een andere favoriete crunch. Eetsmakelijk!

Nodig

– 200 gram spinazie
– Knoflook (hoeveelheid naar smaak)
– Koriander (of andere verse kruiden)
– 125 ml. (plantaardige) room
– 250 gram van je favoriete verse pasta
– Tomaatjes
– Sap van een halve citroen
– Pijnboompitjes
– Peper en zout
– Olijfolie

Hoe dan?

Laat de spinazie slinken en voeg de knoflook (fijngesneden) toe aan de pan. Schenk na een minuut of twee de room erbij en breng aan de kook. Giet ook het sap van de halve citroen in de pan en pureer het geheel tot een saus.

Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitjes en snij de tomaatjes door de helft.

Meng de saus, pasta en tomaatjes door elkaar en roer het geheel goed door. Schep op, garneer met pijnboompitjes en geniet van deze hele makkelijke maandag. Eetsmakelijk!

Lees hier al mijn favoriete recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Instagram en Twitter.

Zelf meer schrijven? Check mijn e-book Interviewen voor Beginners op Etsy!
Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal of een Tikkie kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.