Menu & Search

Supersimpel lunchsoepje met prei en broccoli

Supersimpel lunchsoepje met prei en broccoli

Meatless monday, een detox na het weekend of gewoon zin in soep. Eigenlijk is er niet echt een excuus nodig om groenten in bouillon te koken en daarna te pureren tot soep. Of je het nou als gezondheidsboost om het weekend te compenseren (ben jij ook zo’n maandag-gezondheidsfreak?) of omdat je van soep houdt, er is eigenlijk geen excuus nodig.

Zo ook voor deze broccoli-preisoep niet. En net als voor elke soep waarvan ik het recept publiceer, kun je ook hier al je restjes in kwijt. Ik gooide er nog wat voorgesneden groenten door. Twee personen kunnen hier flink goed van eten. Ook perfect als lunch!

Nodig:

– Een broccoli van ca. 650 gram
– Een prei van ca. 200 gram
– Rode ui
– Twee tenen knoflook
– Twee bouillonblokjes
– Een liter water
– Olijfolie
– De rest van de groenten in je koelkast die op moeten

Hoe dan?

Snij de ui en knoflook grof. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui. Gooi de knoflook er op ‘t laatst bij.

Snij en was de prei. Doe hetzelfde met de broccoli en de overige groenten in je koelkast. Gooi ook in de pan en warm even op.

Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Zijn je groenten tot snot gekookt? Pureer het geheel. Breng eventueel op smaak met je favoriete kruiden, peper of zout. Klaar is je warme vitamineshake!

Lees hier alle recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.