Menu & Search

Dit zijn de do’s en don’ts voor planten op kantoor

Dit zijn de do’s en don’ts voor planten op kantoor

Ben je ‘de baas’ en wil je minder zieken op je werkvloer? Hoog tijd om dan te investeren in een kantoortuin. Groen op de werkvloer zorgt namelijk voor een lager percentage ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Wageningen.

Dat kan ook nog geld schelen: de aanschaf van de planten kan binnen een jaar worden terugverdiend. Naast minder ziekteverzuim, functioneren medewerkers namelijk ook nog eens beter. De universiteit noemt nog een voordeel: planten zijn een goedkoop alternatief om luchtvochtigheid in werkruimtes te verhogen of de ruimte te verkoelen in de zomer.

Lage bloeddruk

Uitkijken op planten terwijl je aan het werk bent, kan al een hoop goeds doen, vertelt Monique Kemperman. Ze is campagnemanager van kamerplanten bij Mooiwatplantendoen.nl. „We denken dat omdat we uit de natuur komen, we ons lekkerder en veiliger voelen met planten in de omgeving. Je wordt er rustiger van, je bloeddruk daalt en het stresshormoon cortisol neemt af.” Planten zorgen er dus voor dat je fysiek gezonder bent. „Kijk maar eens naar buiten. Op beton of auto’s kijken of uitzicht op een bos, dat geeft je echt een ander gevoel. Dat kun je op kantoor of thuis ook creëren met planten.”

Lees het hele verhaal op Metronieuws.nl

Lees hier alle interviews van mijn hand

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.