Menu & Search

Frisse couscoussalade met pompoen

Frisse couscoussalade met pompoen

Nee, geen zorgen. Natuurlijk gedraag ik me in januari (en de rest van de maanden) een stuk gezonder dan in december, maar ik ben niet op de detoxtour. Sterker nog, dit recept voor couscoussalade met pompoen, maakte ik in december al. Geen hysterische detoxperikelen hier.

Maar natuurlijk wel een lekker recept. Want een nieuw jaar, nieuwe recepten. Deze salade doet het zowel goed als avondeten, maar ook prima als leftover lunch. Lekker met een soepje ernaast. En dus ook nog gezond, vinden je goede voornemens leuk. Net als dat je minder eten weg hoeft te gooien. Wel met z’n twee opeten, anders zit je alsnog met een extra portie.

Deze salade kwam tot stand door heel wat restjes in huis. Je kunt dus ook zeker ingrediënten weglaten of toevoegen. Eetsmakelijk!

Nodig

– 150 gram couscous
– Sap van een halve citroen
– Een halve komkommer
– Een avocado
– 250 gram tomaatjes
– Drie bosuitjes
– Een paar verse takjes van je favoriete kruiden
– Een restje pompoen
– Olie met een smaakje
– Bouillon
– Peper en zout

Hoe dan?

Snij de pompoen zo klein mogelijk en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met een geurige olie en wat peper en zout en hussel door elkaar. Zet nu twintig minuten in een voorverwarmde oven op 200 tot 220 graden. Zet de oven na 20 minuten uit en laat de pompoen in de oven afkoelen.

Doe de couscous in een klein pannetje en schep er 5 gram bouillonpoeder doorheen. Schenk kokend water in het pannetje tot de couscous net onder staat. Er moet nog ongeveer een halve centimeter water boven de couscous uitkomen. Doe het deksel op de pan en laat staan.

Snij de bosui, tomaatjes, komkommer en avocado klein en doe in een grote schaal. Schep het sap van de citroen er doorheen. Snij of knip de kruiden klein en meng met de groenten. Roer goed door.

Roer de couscous los met een vork als deze gaar is en laat afkoelen. Meng de couscous en de pompoen door de salade en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en/of olie. Eetsmakelijk!

Lees hier alle recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.