Menu & Search

Kip Kerrie uit de slowcooker

Kip Kerrie uit de slowcooker

Goed, voor de kerstdagen is het waarschijnlijk ietwat aan de late kant. Je hebt immers allang bedacht wat of waar je gaat eten. Maar voor na de kerstdagen is deze kip kerrie uit de slowcooker heerlijk en makkelijk. Ideaal om de avond van tevoren te prepareren en een dag lang te laten garen. Je smikkelt er met vier personen van.

Nodig

– Een ui
– Drie bosuitjes
– ca. 350 gram kippendijfilet
– 250 gram paddestoelen
– 150 gram doperwtjes
– Kippenbouillonblokje
– 250 ml. kokosmelk of kookroom
– Water
– Vier tot zes theelepels kerriepoeder
– Een tot twee theelepel kurkuma
– Een snuf cayennepeper
– Olie (of boter)
– Peper en zout
– Rijst voor vier personen

Hoe dan?

Snipper de ui en bak aan in een pan met boter of olie. Snij ondertussen de kip in reepjes en gooi ook in de pan tot de kip bruin wordt. Strooi voor je de kip in de pan gooit eerst wat kerriepoeder, zo’n twee theelepels, over de kip.

Leg het bouillonblokje onderin de slowcooker en deponeer daar het mengsel op. Verdeel de champignons in vieren (of zessen, ligt eraan hoe groot je champignons zijn) en leg ze op de kip. Leg hier de doperwten weer op. Voegde bosuitjes, cayennepeper, vier theelepels kerriepoeder en een eetlepel kurkuma toe.

Giet de room in de pan en schep het geheel om. Heb je het idee dat er nog wel wat extra kerriepoeder bij kan? Gooi er gerust nog een lepel bij. Vul de pan met water tot alle ingrediënten net onder water staan.

Zet de slowcooker aan voor je naar je werk of school gaat en laat zo’n acht uur garen. Als je net als ik langer weg bent dan acht uur, kan dat ook prima. Als je thuiskomt, hoef je alleen nog rijst te koken en klaar is je avondmaaltje!

Ben je met minder dan vier personen? Vries de rest gerust in. Zorg wel dat je de rijst elke keer vers maakt of los invriest. Ideaal als je alleen bent: vries ze in als eenpersoonsporties. Zo heb je altijd een makkelijke maaltijd bij de hand. Doet het overigens ook erg goed als lunch.

Lees hier alle recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.