Menu & Search

Three Little Clouds bouwt op elk podium een feestje

Three Little Clouds bouwt op elk podium een feestje

Elke gig weer krijgt Three Little Clouds de mensen aan het dansen, het leven is een feest en dat is precies wat de optredens bij je naar boven brengen. Three Little Clouds begon met ‘a dollar and a dream’ en is razendsnel ontpopt tot een zestal dat niets liever wil dan de top bereiken met hun groove & funk.

Vrienden met een toffe tijd

We kijken terug in de tijd, naar broers Tobias en Marijn de Zwart en vriend Joel Soedito. De drie heren zetten de eerste muzikale stap en betrekken op hun pad vocalisten en rappers Bram Ravenhorst, Roger Makizodilla en Bettina Eleanor bij de band. Verbonden door een soort onzichtbare rode draad zijn deze muzikanten op de voornaamste plek vrienden die samen een toffe tijd beleven tijdens het creëren en delen van muziek. En dat zie je, in binnen-, en buitenland.

“We zijn echt vrienden die lol maken. Dat is precies de vibe die wij over willen brengen en met het publiek willen delen.”

Dat betekent niet dat het alleen maar feest is, deze strijders werken hard om zo goed mogelijk te worden en ieder op zijn eigen manier. Aan ambitie geen gebrek! Samen zo goed mogelijk worden is het streven.

Samen in een huis

Om het pad soepeler te bewandelen zijn Marijn, Tobias en Joel na enige tijd samen gaan wonen op het industrieterrein, waar muziek kan worden gemaakt tot in de late uurtjes. Dit is tevens de plek where the magic happens, elke zondag komt het zestal bijeen voor repetitie. Ook wordt er gebouwd aan een eigen studio, waar dagelijks aan nieuwe muziek wordt gewerkt.

Geen haast

De passie die ze voor het vak hebben spat er van af en dat zie je meteen, the sky is not the limit want ze schieten vooruit zonder dat er een specifiek einddoel voor ogen is.

“Hoe ver kunnen we komen? Hoe ver zullen we gaan!”

Haast hebben de Clouds niet, met kleine stappen maar zeker met beleid kom je een heel eind. Al gaat het de afgelopen tijd als een sneltrein, na een tour in Frankrijk en grote festivals als Into the Woods, Nederlands Film Festival en Amsterdam Dance Event zien de bandleden dat deze droom wel eens sneller werkelijkheid zou kunnen worden dan ze denken. Maar als puntje bij paaltje komt, blijven ze met beide benen op de grond.

Lees ook: De Soundtrack Van… Bart Heemskerk

Iedereen frontman

Enkele bandleden zitten momenteel op het conservatorium; “Techniek is erg belangrijk, met de basis kun je zo veel verder op muzikaal- en creatief gebied.” Maar naast hard werken aan de techniek, onderscheiden de Clouds zich ook met hun uiterlijk. Ieder bandlid heeft een eigen sterke persoonlijkheid en stijl, ze zijn allemaal frontman op hun eigen manier maar weten zich iedere keer weer op een magische manier samen te smelten op het podium. Dus verwacht leuke, onderscheidende outfits die de visuele aspecten van de show versterken.

Wat toekomstdromen betreft is niet alleen het grote podium met een groot publiek de stip op de horizon. “Met elkaar en onze muziek de wereld verkennen. De vibe waarmee we al zoveel mensen hebben aangestoken, die willen we overbrengen! Het is belangrijk dat je kunt genieten van het leven en er echt veel uithaalt. Op de feestjes die wij geven voel je die momenten”, aldus Three Little Clouds

Engel uit de hemel

Dan rest zich eigenlijk alleen nog Eleanor, die is er iets later bij gekomen.

“Eleanor is uit de lucht komen vallen als een angel sent from heaven.”

Eleanor heeft kort bij een van de bandleden op de middelbare school gezeten, maar is per toeval bij de Clouds gekomen. “Op een gegeven moment wilden we iets toevoegen, wat meer melodische nummers, en daar wilden we een vrouwelijke vocalist voor hebben. Op een feestje kwamen ze Eleanor tegen naar aanleiding van een gesprek over de band en wat zij nog tekort kwamen. De band heeft gevraagd of ze een keer een repetitie mee wilde doen. De volgende dag is ze mee komen jammen en klikte het meteen met de hele band. Dat gaat echt niet zomaar, chemie met vijf anderen.”

Al met al is dit het team waarmee zij willen bouwen, groeien en hun dromen behalen. Het feit dat je dit tot dusver gelezen hebt, betekent dat Three Little Clouds alweer een stukje verder zijn in het behalen hiervan. The sky is not the limit, there are footsteps on the moon, zullen we daar binnenkort ook Clouds zien?

Deze tekst is samen met de band tot stand gekomen.

Lees hier alle interviews van mijn hand

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.