Menu & Search

Dennis Storm: We moeten zuiniger met de aarde omgaan

Dennis Storm: We moeten zuiniger met de aarde omgaan

Black Friday, Sinterklaas, Kerst en altijd wel ergens sale of goede aanbiedingen. We zijn massaal ontzettend gek op shoppen, aanbiedingen en nieuwe dingen aanschaffen. Bijna massaal, er zijn ook mensen die juist zo min mogelijk spullen willen hebben. Voormalig presentator Dennis Storm leeft volgens de principes van het minimalisme. ,,We missen een collectief doel.”

Storm is tegenwoordig interieurdesigner die minimalistische ruimtes sfeervol maakt. Hij schreef een boek over ontspullen en leerde in de afgelopen tien jaar leven naar de minimalistische maatstaven. Dat betekent niet alleen je huis grondig opruimen en ontspullen, ook de rest van je leven omgooien hoort daarbij. ,,Het begint materialistisch, ontspullen, je huis en werkomgeving minimalistisch inrichten en je koopziekte een halt toeroepen. Immaterieel ga ik er nog steeds elk jaar op vooruit”, vertelt Storm.

Alles weggooien wat je niet nodig hebt

De eerste stap naar minimalisme, is het ontspullen van je huis. Daarover schreef Storm eerder dit jaar het boek Weg Ermee. ,,Ontspullen is heel simpel. Je doet alles weg wat je niet nodig hebt. Pas daarna begint het minimalisme. Niet meer alles kopen wat los en vast zit. In het begin let je erop, het is net een dieet. Een dieet werkt pas als het een gewoonte wordt. Zo werkt het ook met minimalisme. Het werkt als je jezelf niet meer hoeft te vertellen dat je niet naar de winkel hoeft te rennen bij elke aanbieding. Dan kun je verder.”

De volgende stap is immaterieel gezien inkrimpen. ,,In het begin moest ik mezelf een halt toeroepen als ik het te druk kreeg. Daar hoef ik nu niet meer op te letten. Het komt nooit voor dat ik teveel dingen op een dag plan. Je richt je agenda op een heel andere manier in. Je maakt ruimte voor vrije tijd, voor je passie, familie en vrienden. Daarna komen pas werk en de kloteklusjes.”

Lees het hele interview met Dennis Storm op Metronieuws.nl

Beeld: Studio Novo.

Lees hier alle interviews van mijn hand

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.