Menu & Search

Snel, lekker en gezond: Noedelsoep met paddenstoelen

Snel, lekker en gezond: Noedelsoep met paddenstoelen

Zo’n ideaal gerecht om al je groenten mee op te maken, is soep. Meestal gooi ik alle overgebleven groenten in een pan met bouillon, breng het aan de kook met eventueel wat kruiden om het vervolgens te pureren. Maar met bepaalde groenten is een ander soepje ook een goed idee. Een noedelsoep bijvoorbeeld.

Noedelsoep met seizoensgroenten

Oké, eerlijk is eerlijk. Voor deze soep ben ik op pad gegaan voor groenten. Het aanbod van seizoensgroenten in dit geval. In de winkel vond ik een peterseliewortel, paksoi en een berg paddenstoelen. De ideale basis voor een heerlijke noedelsoep. Supermakkelijk te maken, hartstikke gezond en, toch best een voordeel, heel erg lekker. Met deze verhoudingen heb je voor ongeveer drie personen soep. Tenzij jullie enorm grote eters zijn.

Groenten naar smaak

Je kunt eigenlijk elke groenten in dit gerecht gebruiken. Geen peterseliewortel voor handen? Een pastinaak of winterpeen doen het ook goed. Vind je paksoi maar niks? Spinazie of een andere bladgroente kan ook goed. Haat je paddenstoelen? Leer ze maar eten. Echt. Je mist wat. Als je het écht niet aankunt, peultjes of paprika kunnen ook. Als het maar met een P begint.

Nodig

– Twee bosuien
– Een grote peterseliewortel
– 250 gram van je favoriete paddenstoelen(mix)
– Een blik kokosmelk (400 ml)
– Een paksoi
– Gember naar smaak (ik gebruikte zo’n 2,5 cm)
– Halve liter groentebouillon
– Kleine rode peper
– Je favoriete noedels voor drie personen
– Twee theelepel kurkuma
– Cayennepeper naar smaak
– Zout
– Peterselie
– Sesamolie

Hoe dan?

Snij de wortel/pastinaak, de rode peper en de ui klein en rasp de gember. Bak in een soeppan even aan in de sesamolie. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

Snij de paddenstoelen en paksoi in het gewenste formaat. Doe in de pan en giet de kokosmelk erbij en breng wederom aan de kook. Breng op smaak met de kurkuma, cayennepeper, zout en peterselie. Zout is niet altijd nodig, een beetje afhankelijk van de bouillon die je gebruikt.

Kook de noedels. Giet ze af als ze klaar zijn en verdeel ze over diepe borden. Verdeel de soep erover en garneer met wat peterselie. Eetsmakelijk!

Lees hier alle recepten.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.