Menu & Search

Met deze kaart heb je altijd de beste flexwerkplek

Met deze kaart heb je altijd de beste flexwerkplek

Soms blijk je een probleem te hebben waarvan je eigenlijk nog niet echt wist dat je ‘m had. Zoals ik dat heb met het vinden van een flexwerkplek. Behalve in zaken als Bagels & Beans, Coffee Company en Starbucks voel ik me vaak een beetje bezwaard om ergens met mijn laptop en goede koffie een paar uur te werken.

Dat terwijl ik werken in een rumoerige omgeving heel fijn vind. Een lekkere kop koffie, een beetje reuring. Samen met de andere vrouwen uit NTWRKPLK (daar lees je woensdag meer over in Interviews, kom snel terug!) besloot ik een lijst met werkplekken in Nederland samen te stellen. We zijn samen op zoek gegaan naar fijne plekken om te werken en hebben die in een excel gezet.

Flexwerkplekken van mijn netwerk

Ik besloot ook mijn netwerk te vragen of zij nog goede flexwerkplek-tips hadden. Op LinkedIn ging dat al snel iets fanatieker dan ik had verwacht. Het resultaat? Een lijst met 160 werkplekken in zelfstandige koffiezaken en in totaal bijna 350 werkplekken als je alle Bagels & Beans, Coffee Company’s en Starbucksen en dergelijken meetelt. En om het af te maken ook nog een aantal betaalde werkplekken.

De lijst valt zo in goede aarde, dat ik ‘m heb omgezet naar een Google Maps-kaart. Zodat jij altijd een werkplek bij de hand hebt als je even een paar uur wil werken. Hoef je nooit meer te twijfelen of je er wel met je laptop mag zitten. Jup, het is me meerdere malen overkomen dat ik werd gesommeerd mijn laptop op te bergen.

Ook in België

Goed, nu is de wereld groter dan Nederland. Dus vroeg Elise van Hoecke of ze de lijst ook voor België mocht maken. Maar natuurlijk! Vul ‘m gerust hier aan.

Verder wil ik de Nederlandse lijst natuurlijk ook het liefst zo compleet mogelijk. Je kunt reageren onder dit bericht, op LinkedIn of stuur me een mailtje op info@ingelisedevries.nl. Hoe completer, hoe beter! Dus bij voorkeur met plaatsnaam, naam én adres en eventuele opmerkingen. Zo kan ik ‘m snel invullen en completer maken. Verder: sla ‘m op en maak er gebruik van!

Goede ideeën voor een app of andere samenwerking? Laat het me weten! Let’s make the hipster koffietentjes life great again!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.