Menu & Search

De Soundtrack Van… Inge Weterings

De Soundtrack Van… Inge Weterings

Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Om de week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Inge Weterings.

Ik ben Inge Weterings (32). Van origine een trotse Brabo, maar ondertussen toch alweer zo’n 9 jaar woonachtig in Apeldoorn. Daar werk ik nu ruim 8 jaar als marketeer bij GIGANT, waar ik zoveel mogelijk publiek blij probeer te maken met de tofste concerten en clubnachten. Mijn muzieksmaak is nogal breed en mijn favorieten wisselen per week, dus dit lijstje invullen is een lekkere uitdaging!

De soundtrack van… Vroeger

Mijn vader was een groot muziekfanaat. Ik kan me echter niet herinneren dat er één specifiek nummer grijsgedraaid werd, hij was meer een albumluisteraar. Als ik dan toch een nummer moet kiezen, ga ik voor Walk of Life van Dire Straits. Het album Brothers in Arms kwam bij ons thuis heel erg vaak voorbij en bij Walk of Life krijg ik dat goede gevoel van vroeger direct weer terug.

De soundtrack van… Je jeugd

Mijn liefde voor muziek begon bij de Spice Girls en Five, maar toen ik voor het eerst Take A Look Around van Limp Bizkit op TMF voorbij zag komen, ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik was 14 en had nog nooit zoiets tofs gehoord. Binnen no time kocht ik de albums die Limp Bizkit tot dan toe had uitgebracht en verdwenen alle Five posters uit man kamer en kwam Wes Borland daarvoor in de plaats.

De soundtrack van… Een verliefdheid

Misschien een bijzondere keus, maar hier ga ik voor Bird of Sorrow van Glen Hansard. Een nummer wat uitkwam toen ik verre van goed in m’n vel zat. Een nummer waar ik standaard van moest huilen, omdat het me deed denken aan dingen die er niet waren. Nu doet het me nog steeds huilen, maar dan van geluk. Omdat de liefde me toch eindelijk gevonden heeft.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Poke van Frightened Rabbit. Dit nummer leek geschreven te zijn voor de relatie waar ik toen net uit kwam. Prachtig en hartverscheurend.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Ik ben eigenlijk niet heel erg van de feel good nummers, maar zet Yeah! van Usher, Lil John en Ludacris op en dan kun je wel op een subtiel dansje rekenen.

De soundtrack van… Een roadtrip

Dit wisselt heel erg, maar de afgelopen tijd komt er flink veel Frank Carter & The Rattlesnakes voorbij. Vooral Modern Ruin vind ik echt een parel van een plaat.

De soundtrack van… Een werkdag

Als ik me echt moet focussen, ga ik graag voor iets zonder lyrics. Klassiek werkt prima, maar een goeie portie postrock luister ik dan het liefst. Explosions in the Sky, Maybeshewill, And So I Watch You From Afar en God Is An Astronaut zijn favorieten. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom ik tijdens deze bands goed kan focussen op werk, want zodra ik ook maar een beetje focus op de nummers, kan ik juist absoluut niet meer op iets anders letten…

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

De moeilijkste vraag van allemaal… Ik ga op dit moment voor Romeo & Juliet van The Killers, een cover van Dire Straits. Een nummer wat veel voor mij betekent, en voor mij op meerdere manieren liefde voor muziek representeert. Een nummer wat me tegelijkertijd doet glimlachen en huilen, en een nummer wat ik de ene keer op repeat kan zetten en de andere keer niet af kan luisteren omdat het me teveel doet.

Lees hier de rest van de soundtracks!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.