Menu & Search

Project Bongo: electropop met een rockrandje

Project Bongo: electropop met een rockrandje

Electropop met een rockrandje, is hoe Project Bongo de muziek omschrijft. De leden van Project Bongo leren elkaar in 2011 kennen op de Herman Brood Academie en is in de afgelopen jaren van schoolproject naar serieuze band in de popscene gegaan. Inmiddels hebben ze de EP’s Dancing Monkey (2013) en Weekends (2015) op hun naam staan, komt EP Miami er in 2019 aan en zijn ze de vaste band van zangeres Roxeanne Hazes, met wie ze een seizoen lang in De Wereld Draait Door te zien waren als huisband.

Van schoolproject naar serieuze band

Arthur Stoker (zang en gitaar), Jordy Tuijp (gitaar), Jens Huigen (bas), Cornel Sier (toetsen) en Thom Heusinkveld (drum) vormen samen Project Bongo, een band die laveert tussen electropop en rock. In de beginjaren speelt Project Bongo nog zonder drummer maar maakt ze gebruik van een beatmachine. In een muziekscene waarin rockbands op dat moment de boventoon voeren, valt de electropop van de band op. Vrij snel na oprichting worden de heren opgemerkt door diverse media en boekingskantoren en uitgenodigd bij onder andere 3FM en Friendly Fire.
Project Bongo
In korte tijd groeit Project Bongo uit van schoolproject naar serieuze band. In de loop der jaren zijn er wat wisselingen: drummer Thom Heusinkveld komt in 2013 de band en Jorick, de eerste bassist, wordt vervangen door Jens Huijgen. Het zorgt voor een nieuw geluid, de ritmesectie wil naar eigen zeggen graag ‘iets meer beuken’. De electropop van Project Bongo verandert zo geleidelijk meer in electropoprock. De ideale combinatie zorgt voor een uniek geluid.

Festivals en voorprogramma’s

Project Bongo opende voor acts als The 1975, The Mystery Jets en The Boxer Rebellion, speelde op festivals Sziget en This is Hultsfred en tourde succesvol door Zweden. De band won onder andere de Utrechtse Popprijs en een 3voor12 Utrecht-Award. Sinds 2017 speelt Project Bongo niet alleen eigen muziek, ook zijn ze de vaste band van zangeres Roxeanne Hazes. Samen met haar was de band onder andere maandelijks te zien als huisband in De Wereld Draait Door. Met de zangeres tourden ze het hele land door.

Check Project Bongo hier op Facebook, hier op Spotify en hier op YouTube.

Lees hier alle interviews van mijn hand

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.