Menu & Search

De Soundtrack Van… Ilana Goldstoff

De Soundtrack Van… Ilana Goldstoff

De favoriete muziek van Ilana Goldstoff

Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Ilana Goldstoff.

Ik ben Ilana Goldstoff, werkzaam als Sync & Licensing Manager bij Sizzer Amsterdam. Dat wil zeggen dat ik reclames voorzie van bestaande muziek. Ik ben constant op zoek naar de perfecte match tussen muziek en beeld. Bijvoorbeeld deze:

De soundtrack van… Vroeger

Mijn vader draaide voornamelijk klassiek en opera. M’n moeder echt van alles. Ze had mixtapes in haar auto met wat Franse nummers bijvoorbeeld Non non rien n’a change van Les Poppys, maar ook bands als The Doors, Riders on the Storm, The Rolling Stones, David Bowie en jawel Enya. En van al deze muziek is Orinoco Flow van Enya me het meest bijgebleven…Ik heb m’n hele jeugd geen idee gehad wat ze nou precies zong. M’n zusje en ik hebben er iets in de trant van ‘Sailoway’ van gemaakt.

De soundtrack van… Je jeugd

Voor mij is er niet direct een nummer gekoppeld aan een specifieke jeugdherinnering. Maar ik weet nog wel goed dat ik naar het concert van de Spice Girls in GelreDome ging. Dat moet een van m’n eerste concerten geweest zijn, ik was 11. Die plaat heb ik behoorlijk grijsgedraaid en drie jaar terug op vinyl gekocht. Het blijft een 90’s classic!

De soundtrack van… Een verliefdheid

Message To My Girl van Split Enz. is mijn ultieme liefdesverklaring. De tekst, het gevoel, de manier waarop het gezongen is… Ik heb er mooie herinneringen aan.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Silver Springs van Fleetwood Mac. Deze tekst ramt er wel in: ‘I know I could have loved you, but you would not let me’. Het onhandige is dat als je een nummer koppelt aan een nare periode of gebeurtenis, je dit gevoel opnieuw oproept als je er later weer naar luistert. Toch zet ik hem af en toe op en blijf ik het prachtig vinden. Er is geen clip van te vinden, wel een live versie. En deze cover door Florence + The Machine is ook het noemen waard:

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Club Tropicana van Wham! Een combinatie van de ultieme onbezorgdheid en de zomer. En dan die clip…

De soundtrack van… Een roadtrip

Stuck In The Middle With You van Stealers Wheel, het liefst in de auto waar niemand bij is zodat ik ongegeneerd uit volle borst kan meezingen.

De soundtrack van… Een werkdag

Omdat ik het grootste gedeelte van de dag op zoek ben naar specifieke muziek voor mijn werk, zijn er weinig momenten dat ik muziek nodig heb om op te werken. Maar als ik geconcentreerd aan iets moet zitten om iets te lezen dan ga ik voor iets zonder tekst, een filmscore bijvoorbeeld. Maar het haast hypnotiserende Awake van Tycho werkt ook heel lekker

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Een bijna onmogelijke vraag om te beantwoorden. Maar ik ga voor Smalltown Boy van Bronski Beat.

Beeld door Titia Hahne

Lees hier de rest van de soundtracks!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter! Liever in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Bijna alle verhalen op dit blog schrijf ik vrijwillig. Vind je het tof om te lezen en wil je daar wat tegenover stellen? Via PayPal kun je een zelf te bepalen bedrag naar mij overmaken.

Verhalen die betaald tot stand zijn gekomen, linken altijd door naar de originele opdrachtgever.