Menu & Search

De tips de tricks: zijn planten in huis gezond?

De tips de tricks: zijn planten in huis gezond?

Zijn ze te missen of zijn planten in huis gezond.

Onze huiskamers worden steeds groener en groener. Planten zijn terug van weggeweest. Maar fleuren ze alleen je huis op, of zijn planten in huis gezond?

Met biologie hebben we allemaal wel geleerd over fotosynthese. De bladeren van planten en bomen nemen licht op en zetten dat uiteindelijk om in zuurstof. Daar word je óók binnenshuis heel blij van, weet Isabel Groot van het Bloemenbureau. ,,Ze geven zuurstof, dat is één van onze primaire levensbehoeften. NASA heeft jaren geleden onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten en steeds meer professoren zijn daar ook mee bezig. Het is inmiddels bewezen dat planten die effecten ook echt hebben.”

Geen sierplanten

,,We gebruiken de plant anders dan vroeger”, legt trendwatcher Aafje Nijman uit. ,,Tuincentra zetten nog veel in op hoe je planten bijhoudt en op de sierwaarde. Maar jongeren zijn veel meer geïnteresseerd in de functie. Hoe gezond zijn planten? Welke zet je bij elkaar voor een gezond interieur? Hoe regel je dat fijnstof uit de lucht wordt gefilterd en zorg je dat de zuurstof wordt geregeld? Waar krijg je energie van?”

Meer werk voor Metro lezen? Hier vind je alle verhalen op een rij.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!