Menu & Search

Niet zo Spaanse paella uit de slowcooker

Niet zo Spaanse paella uit de slowcooker

Makkelijker wordt je paella recept bijna niet

Het leven is een stuk mooier met een slowcooker. Je gooit de ingrediënten in een pan, zet de boel aan en aan het eind van de dag heb je een heerlijke maaltijd. Eén gerecht dat mij in de pan nooit écht goed lukt, is paella. Dus ik besloot op zoek te gaan naar een goed recept voor paella in de slowcooker.

En dat lukte me best aardig, hoewel er toch nog even het een en ander aangepast moest worden. Vooral qua kruiden en op smaak brengen, heb ik dit recept van Fit Slowcooker Queen aangepast. Wat betreft het door schade en schande wijs worden, bakte ik ook de kip even aan voor het slowcookeren en vond ik dat er iets meer water nodig was. We waren tevreden dus hij mag worden gedeeld.

Geen fotogenieke paella

Erg sexy is het gerecht overigens niet. Mijn bord werd zo ontzettend onfotogeniek, dat ik voor een stockfoto ben gegaan. Maar, voor de liefhebbers, dit is ‘m:
paella uit de slowcooker

Lees ook: #Instafood: Paprika-auberginesoep met een vegaburger

Dit heb je nodig

– 170 gram gele rijst met saffraan
– 375 milliliter groentenbouillon (ik vind de gistvrije van Bio Today heel fijn, #nospon)
– 110 gram fuet of chorizo
– 375 gram kippendijfilet
– 90 gram tuinerwten uit de diepvries
– 210 gram kleingesneden tomaten (vers)
– 100 gram cocktailgarnalen
– Twee tenen knoflook
– Een ui
– Twee eetlepels olijfolie
– Zwarte peper en zout naar smaak
– Kerriepoeder
– Water

Hoe dan?

Lastig is het niet. Snij eerst alle ingrediënten behalve de kip en garnalen klein en doe in de slowcooker. Laat het water ook nog heel even achterwege en mix alle ingrediënten goed door elkaar. Qua kerrie heb je hiervoor ongeveer een theelepel nodig en olijfolie een eetlepel. In die andere eetlepel bak je zo de kip. Giet nu nog wat extra water bij de slowcooker tot alle ingrediënten nét aan onder water staan.

Kruid de kip met peper, zout en wat kerriepoeder en bak op hoog vuur in een pan tot de kip goed dichtgeschroeid is.

Leg de kip bovenop de mix en zet de slowcooker 3 tot 4 uur op hoog of 6 tot 8 uur op laag. Doe de vis op het laatst in de slowcooker en gaar een kwartier tot een half uur mee. Breng eventueel nog even op smaak met wat peper en zout en serveer met zo’n charmant stukje citroen.

Varieren

Het mooie ervan is dat je er flink mee kunt variëren. Liever een versie zonder vlees? Voeg dan gerust witvis en mosselen tegelijk met de garnalen toe. Juist geen zeedierenfan? Dan kun je die prima weglaten. En als je ‘m liever helemaal vega(n) wil, kun je beide weglaten en vervangen voor extra groenten (denk aan paprika) en/of op het garnalen-moment vleesvervangers toe te voegen. Bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes en/of vegetarische garnalen. En wie niet enorm fan is van gele rijst, een net iets gezondere variant is meergranenrijst, eventueel met quinoa. Doet het prima in de slowcooker!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!