Menu & Search

De Soundtrack Van… Thamar Kempees

De Soundtrack Van… Thamar Kempees

Bij een nieuw blog hoort natuurlijk ook het opnieuw leven inblazen van mijn favoriete muziek. De Soundtrack Van…! Daarin vertellen mensen die ik heel erg tof vind, wat hun favoriete muziek is, welke herinneringen ze eraan hebben en natuurlijk de (foute) nummers van vroeger.

Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Thamar Kempees. Ze is senior content manager bij Guts & Glory.

De soundtrack van… Vroeger

Fantasy van Earth, Wind & Fire door mijn vader en Angie van de Rolling Stones door mijn moeder.

De soundtrack van… Je jeugd

Dirty Diana van Michael Jackson. Met een cassetterecorder op mijn slaapkamer luisterde ik op zaterdag naar de radio. Net zo lang tot Dirty Diana voorbij kwam. Bij de eerste tonen drukte ik zo snel als ik kon op record om het hele nummer op te nemen. Het cassettebandje heb ik grijs gedraaid tijdens mijn eenzame optredens n mijn slaapkamer, springend op mijn bed. Dit moment was onbezorgd en vrij…

De soundtrack van… Een verliefdheid

Elk jaar ga ik naar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Voor nieuwe, oude en iconische artiesten. Een van de enige festivals waar ik me echt thuis voel in drukte. Ik ontdekte daar in 2016 Rag ‘n Bone Man en viel daar per direct in katzwijm. Zijn muziek, persona, stem en uitstraling: alles. Kippenvel, echt. Hij deed daar de track Guilty en ik dacht dat ik niet goed werd. Sindsdien volg ik hem op de voet. Dit is een artiest die zoveel meer tot zijn recht komt op een podium dan via een YouTube link. Goud, echt waar. En Facts van H.E.R.. En een ander liedje waar ik direct verliefd op werd was Naked van Ella Mai. Daarnaast ben ik intens verliefd op het album van 6LACK (Free), en dan met name PRBLMS, Free, Ex Calling en Luving U.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Een heleboel, maar ik denk dat Charlene van Anthony Hamilton, Ex-Factor van Lauren Hill en Heartbreak Hotel van Grieves wel echt verantwoordelijk waren voor de dikke rode ogen. Oh en I Heard Love is Blind van Amy Winehouse. En zo hard en vals mogelijk meezingen, tussen het snikken door.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Mijn guilty pleasure is dancehall. Als ik de eerste deuntjes hoor van dancehall uit de jaren ’90 dan kan ik niet meer stilzitten. Het maakt mij blij en zonnig van binnen (zelfs als de onderwerpen soms echt zeer serieus en politiek zijn). Het is niet specifiek één nummer, maar een totaal genre. Popcaan, Gyptian, Million Stylez, bijvoorbeeld. Maar tracks van Anderson Paak en Goldlink laten mij anders ook pri-ma voelen. Net als God’s Plan, wel mede dankzij de video die erbij hoort. Oh ja, en Forest Whitaker van Brother Ali, ultiem!

De soundtrack van… Een roadtrip

Het ligt er echt heel erg aan in wat voor bui ik ben. Als ik onderweg ben, vind ik het wel fijn om in de auto wat actievere muziek te luisteren, maar vooral ook echte meezingers. Dat betekent vaak dat ik een jaren ’90 R&B playlist tevoorschijn tover. Of lekkere bangers van Jay-Z, 6LACK, Drake., Pusha T of Kendrick Lamar. Dan heb ik wel echt het optreden van het jaar in de auto. Kan ik gelijk doen alsof ik de next best rapper ben. In de trein luister ik vaak wat rustigere muziek: zoals SZA, Nneka of Rag ‘n Bone Man. Overigens is elk moment een moment voor Beyoncé en Anouk, daar vind ik werkelijk bijna alles goed van.

De soundtrack van… Een werkdag

Ik moet bekennen dat ik geen werksoundtrack heb. Wel heb ik echt twee (of drie, oké vier) tracks die me echt motiveren als ik bijvoorbeeld iets voor elkaar moet krijgen, iets spannends moet doen of een belangrijk gesprek in moet. Het zijn nummers die niet per se voor mij zijn gemaakt, maar mij wél motiveren. Het gaat dan om We Made It van Jay Z en Jay Electronica en Formation van Beyonce en Now or Never van Kendrick Lamar. Eerlijk, krachtig en motiverend. Tijdens werk draai ik ook vaak dancehall, het album van 6LACK (Free) en klassieke muziek. Het ligt aan mijn bui en wat ik gedaan moet krijgen.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

De moeilijkste vraag aller tijden. Ik heb per periode favoriete nummers. Er komt tegenwoordig zoveel nieuwe muziek uit, zoveel muziek om te ontdekken, dat het echt onmogelijk is om één nummer uit te kiezen als all time favorite. Ik ben er ook achtergekomen dat ik het heel moeilijk vind om te kiezen, omdat aller tijden wel echt klinkt alsof het voor eeuwig is. Dan wil ik dus echt een perfecte keus maken. En dat is dus onmogelijk. Ik heb er echt heel lang over nagedacht, maar ik denk dat Liberian Girl van Michael Jackson wel heel erg dichtbij komt. Maar Guilty van Rag ‘n Bone Man ook, Ball and Chain van Anouk vind ik fantastisch, Nemisis van Benjamin Clemintine is geweldig. En ik houd van Growing Pains van Grieves. Ok, ik moet echt stoppen, want ik kan nog 300 jaar doorgaan.

Lees hier de rest van de soundtracks!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!