Menu & Search

‘Alcohol zou illegaal zijn als we het nu uitvinden’

‘Alcohol zou illegaal zijn als we het nu uitvinden’

Wine o’clock is het gezegde dat je een hoop hoort onder Engelse moeders. Ook moeder Clare Pooley maakte zich graag schuldig aan de uitvoering van dit gezegde. Tot ze van één glas per dag naar gemiddeld zo’n tien flessen wijn in de week ging. Na talloze keren proberen, lukte het haar drie jaar geleden door een blog bij te houden, inmiddels bekend als het boek Chardonee.

,,Drinken doe je niet alleen meer in sociale situaties, het is zelfmedicatie”, vertelt Pooley. Een hoogopgeleide vrouw die thuisblijft voor de kinderen. De druk om de perfecte moeder te zijn voor haar omgeving, wordt steeds groter. Net als haar alcoholgebruik. ,,We doen het om te dealen met alle dagelijkse dingen en angsten. Ik dronk steeds meer en meer en had het amper door. Aan het eind van de dag had ik niet een glas op, maar een hele fles. Met het weekend erbij kwam ik op tien flessen per week!” De gevolgen zijn enorm. ,,Ik sliep niet, ik was te zwaar en angstig. Alcohol helpt je om te dealen met het leven, maar uiteindelijk verwoestte het mijn leven.”

Lees het hele interview op Metronieuws.nl

Lees hier alle interviews van mijn hand

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!