Menu & Search

YouTuber Merijn heeft het hele jaar een summerbody

YouTuber Merijn heeft het hele jaar een summerbody

Het lijkt iets dat niet samengaat: een fitnesslichaam én lekker kunnen feesten. Toch weet Merijn Schoeber het al een paar jaar voor elkaar te krijgen. De YouTuber, het fitnessidool en tegenwoordig ook schrijver doet Metro zijn geheim uit de doeken.

Zenuwachtig

Woensdag was hij in Utrecht om bij Bol.com een bootcamp te geven naar aanleiding van zijn boek My Shredded Lifestyle. Een beetje zenuwachtig was hij wel. ,,Normaal doe ik dit nooit, helemaal niet op zo’n schaal!” Maar dat de 23-jarige fitnessgoeroe meer te bieden heeft dan ,,alleen met mensen op de foto gaan tijdens meet-ups”, blijkt wel uit zijn verhaal.

Eigen draai

Het begon voor Schoeber op zijn 19e, tijdens zijn opleiding Commerciële Economie. ,,Ik kreeg heel lang geen resultaat van het fitnessen”, vertelt de inmiddels dropout. ,,Ik besloot mijn eigen draai te vinden. Dat ben ik gaan filmen en delen op YouTube. Ik vind het onwijs leuk om mijn kennis te delen.” Na anderhalf jaar vloggen en keihard werken aan zijn kanaal, lijkt hij dan toch een gat in de markt gevonden te hebben. ,,Ik combineerde mijn shredded lifestyle met een studentenlevensstijl. Daar werd eigenlijk nooit over gepraat in de fitnesscommunity.”

Lees het hele verhaal op Metronieuws.nl

Enthousiast? Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter!