Menu & Search

#Instafood: Zelfgemaakte poké bowl

#Instafood: Zelfgemaakte poké bowl

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze keer: #Instafood: de zelfgemaakte poké bowl. Net zo lekker als die van de experts, je maakt ‘m zo duur als je wil. Je voedt er drie monden mee.

Als je me ergens voor wakker kunt maken, is het sushi. Hoe meer, hoe beter. Maar op een gemiddelde werkdag is uit eten gaan niet altijd even handig. Dus besloot ik in plaats van uit eten te gaan, zelf aan de slag te gaan. Omwille van de tijd (en zin) werd het dit keer geen zelfgemaakte sushi, maar een poké bowl. Zo makkelijk als je het jezelf wil maken, zo duur als je zelf wil én ik vind het ook nog eens heel erg leuk om te doen. En je hoeft geen vlees, vis of zuivel te gebruiken, ook gemarineerde tofu is heerlijk. Eetsmakelijk!

Nodig

– 250 sushirijst
– 330 milliliter water
– Sushiazijn (te koop bij de grotere supermarkten)
– Wakame (zeewiersalade)
– Gerookte zalm, tonijn, gemarineerde tofu of een Japanse omelet (ik haat eieren dus ik heb helaas geen recept voor je)
– 75 gram peen julienne
– Een halve komkommer
– Drie vellen nori
– Anderhalve avocado
– Twee eetlepels edamame bonen
– Sesamzaadjes
– Sojasaus en/of yogonaise

Hoe dan?

Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat aangegeven. In principe kook je 250 gram rijst acht minuten in 330 milliliter water. Laat daarna een kwartiertje op laag vuur staan (en roer regelmatig) en laat dan nog een kwartier met het deksel op de pan staan. Breng op smaak met sushiazijn en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rest van de ingrediënten in stukken. Knip de norivellen in stukjes en pel de bonen (of niet). Verdeel de rijst over drie borden. Verdeel alle ingrediënten over de borden en top af met de sesamzaadjes. Maak op met een een beetje yogonaise en serveer met de sojasaus ernaast. Eetsmakelijk!

1 Comment

  1. 2 jaar ago

    Naast het feit dat het er lekker uit ziet klinkt een pokébowl als iets uit een Pokémon gameboy spel. +1