Menu & Search

De Soundtrack Van… Dani Silvia

De Soundtrack Van… Dani Silvia

In De Soundtrack Van... laten mijn muzikale vrienden weten welke muziek ze bij welke levensgebeurtenis of emotie hoort. Deze week vertelt Dani Silva over haar muzikale leven.


Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Dani Silvia.


Ik ben Dani Silvia, en ik fotografeer! Van bruiloften tot portretten en evenementen, maar mijn grote passie blijft muziek. Het vastleggen van liveshows vind ik het meest mooie om te doen. Maar ik kan ook genieten van een rustige avond met een plaat op de achtergrond.

De soundtrack van… Vroeger

Return to Innocence van Enigma. Mijn pa heeft een grote rol gespeeld in mijn muzikale opvoeding, en dit was wel één van de nummers die altijd door hem gedraaid werd. Doet ‘ie overigens nog steeds, dus bij het horen van dit nummer voel ik wel even een geluksmomentje, haha.

De soundtrack van… Je jeugd

Join Me van HIM. Ik was echt intens gek op deze band, en het heeft de basis gelegd voor de muziek die ik tegenwoordig luister.

De soundtrack van… Een verliefdheid

Into The Wild van Lewis Watson! Deze gast heeft echt een fijne stem in combinatie met dromerige nummers. Dit nummer geeft me dat gevoel wel.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Here Is Where van There Will Be Fireworks. Ik kan niet echt goed uitleggen waarom, maar altijd als ik dit nummer hoor, echt, hou op met me.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Day I Die van The National. Lekker optimistische titel, en band misschien wel, haha, maar het is zo’n onwijs goed nummer. Het hele album trouwens, maar dit nummer is absoluut mijn favoriet.

De soundtrack van… Een roadtrip

The War On Drugs – Holding On. Heerlijke band, de zanger heeft echt een stem waar je me ‘s nachts wakker voor mag maken en dit nummer is echt ultiem geluk voor mij.

De soundtrack van… Een werkdag

Sowieso iets instrumentaals. Het eerste nummer dat me te binnen schiet is Tracy (Kid Loco remix) van Mogwai. Sowieso een ontzettend goede band, die voor elke “mood” wel een nummer heeft. Maar Tracy is wel het nummer dat me instrumentale muziek heeft laten waarderen.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Rock ‘n Roll Suicide van David Bowie. Mijn held, grote voorbeeld, en inspiratie in alles wat ik doe. Deze man heeft ontzettend veel goede nummers gemaakt uiteraard, maar dit is wel het nummer dat mij altijd weet te raken, het nummer dat ik nooit skip, en het nummer waar ik altijd kippenvel van krijg.

Lees hier de rest van de soundtracks!
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

0 Comments