Menu & Search

De Soundtrack Van… Yves Poppelaars

De Soundtrack Van… Yves Poppelaars

In De Soundtrack Van... laten mijn muzikale vrienden weten welke muziek ze bij welke levensgebeurtenis of emotie hoort. Deze week vertelt Yves Poppelaars over haar muzikale leven.


Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Yves Poppelaars.


Ik ben Yves, 38 jaar, woonachtig in Arnhem en word gedetacheerd bij gemeenten waar ik mensen met een bijstandsuitkering begeleid. Sinds 2017 verzorg ik de muzikale programmering van het ProefMei Festival in Bergen op Zoom. Ben een groot muziekliefhebber en bezoek jaarlijks zo’n 100 concerten en festivals.

De soundtrack van… Vroeger

ABBA met Soldiers. Bijna dagelijks werd de elpee Visitors van ABBA afgespeeld. Dit nummer is blijven hangen en roept weer die herinnering op.

De soundtrack van… Je jeugd

Queen – I Want It All. In groep acht op de basisschool speelden mijn vrienden en ik dat we radio DJ waren. In die periode was dit een grote hit, net als Kokomo van The Beach Boys. Elke keer als ik deze nummers hoor, denk ik met warme gevoelens terug aan die tijd!

De soundtrack van… Een verliefdheid

Marco Borsato – Stapel Op Jou, halverwege jaren negentig voor de eerste keer onwijs verliefd geworden en op dat moment was het album Als Geen Ander net uit. Het album barstte van de (gebroken) liefdesliedjes. Deze is altijd blijven hangen!

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Marco Borsato – Zonder Jou. Zelfde verhaal als hierboven.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

The Dawn Brothers – Staying Out Late. Heerlijke Rotterdamse band, geproduceerd door Pablo van de Poel van DeWolff. Geweldige groove en goede flow, waarbij je niet stil kunt blijven zitten!

De soundtrack van… Een roadtrip

In mijn auto liggen momenteel steevast de albums van Jett Rebel, My Baby, DeWolff, The Dawn Brothers, Sven Hammond, Lucas Hamming, Maurice van Hoek en Emil Landman.

De soundtrack van… Een werkdag

Camille Yarbrough – Take Yo Praise. Sample is gebruikt door Fatboy Slim in zijn nummer Praise You, maar dit origineel is zoveel beter! Funky, groovy en heerlijk om bij te werken.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Jett Rebel – Sugar. Door deze artiest (en zijn band) is mijn muzikale hart weer zo snel gaan kloppen, dat ik geen moment meer zonder muziek kan in mijn leven! Bijzondere momenten meegemaakt, bijzondere mensen ontmoet die ik inmiddels goede vrienden mag noemen en het heeft ook deuren voor me geopend die anders gesloten waren gebleven (bijvoorbeeld ProefMei). Meest bijzonder is dat Jelte dit nummer speciaal voor mij speelde tijdens mijn 100e show van hem, instore in Concerto Amsterdam tijdens de Don’t Die On Me Now Tour.

2016 was weer een heerlijk jaar, de komst van mijn eerste neefje 👶🏻❤️, mijn onwijs leuke opdracht in Tilburg met fijne collega's/vrienden, vriendschappen waarbij het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit en heel veel lol met de Rebels tijdens alle concerten en festivals dit jaar! 🎤❤️ Als dit een voorbode is voor 2017, dan teken ik er nu voor! Was vandaag een overzicht aan het maken en kwam erachter dat ik dit jaar 109 concerten/festivals heb mogen bijwonen, waarvan een derde bestond uit Jett Rebel. Jelte wederom bedankt voor een heerlijk jaar en het samenbrengen van alle (muziek)vrienden! ❤️ Ik wens al mijn vrienden alvast een heel fijn 2017 vol gezondheid, liefde en vooral heel veel muziek! 🎤🎉 Graag deel ik hier nu met jullie mijn persoonlijke hoogtepunt van 2016 met deze video! 🎬 Cees Geudeker.

Posted by Yves Poppelaars on Saturday, December 31, 2016

Lees hier de rest van de soundtracks!
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

0 Comments