Menu & Search

De Soundtrack van… Liv Krake

De Soundtrack van… Liv Krake

In De Soundtrack Van... laten mijn muzikale vrienden weten welke muziek ze bij welke levensgebeurtenis of emotie hoort. Deze week vertelt Liv Krake over haar muzikale leven.


Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Liv Krake.

De soundtrack van Liv Krake

Ik ben Liv en ben nu een jaar fulltime aan de slag als freelance schrijver. Daarnaast ben ik te huur voor klussen op het gebied van social media en een beetje marketing. Tot nu toe zijn de meeste opdrachtgevers reis- en muziekgerelateerd en laat dat nou precies beiden mijn passie zijn! Ik ben een groot deel van het jaar in het buitenland en op festivals te vinden en kan niet zonder natuur, kaas, (analoge) fotografie en humor. Het liefst heb ik ooit ergens een huisje in het bos met een eigen hond en een paar schaapjes in de wei.

De soundtrack van… Vroeger

Drive All Night van Bruce Springsteen is zo’n nummer wat me aan thuis doet denken. Niet eens zozeer van echt vroeger-vroeger, maar gewoon een hele fijne, warme herinnering aan al de keren dat ik met mijn moeder (ze is verliefd op Bruce, niet doorvertellen) in de auto meeschreeuwde met de prachtige lyrics van deze track. Het is nog steeds een van mijn all-time favorites.

De soundtrack van… Je jeugd

In mijn herinnering draaiden mijn ouders vaak Long Blond Animal van Golden Earring, vooral toen we voor mijn 8e nog ergens anders woonden. Ik kan me vaag iets herinneren dat mijn moeder door de woonkamer danste bij het stukje ‘ah, ah, ah aaaaaah’ en dat wij meezongen, maar geen flauw idee wanneer dat precies was.

De soundtrack van… Een verliefdheid

I Want You van Bob Dylan. Die tekst, die melodie, die mondharmonica. Het geeft me een heel zomers, verliefd gevoel.
https://www.youtube.com/watch?v=OGd7gSxmzJQ

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Alles van Damien Rice waarschijnlijk, hoewel ik zijn repertoire ook prima kan luisteren als ik ultiem vrolijk ben. Alles wat die man aanraakt verandert in goud vind ik. Of You Don’t Know How Lucky You Are van Keaton Henson, man man man.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Op dit moment vooral Flicker, Fade van Taking Back Sunday maar meer door de nieuwe herinneringen die ik gemaakt heb bij het concert van de band vorig jaar in TivoliVredenburg. Ik zal jullie de details besparen maar wat was dat hilarisch en fantastisch. Jeugdsentiment op en top.

De soundtrack van… Een roadtrip

Under The Pressure van The War On Drugs of ook maar iets van Moderat.

De soundtrack van… Een werkdag

Pianomuziek zoals de instrumentale plaat van Keaton Henson en Ren Ford: Romantic Works. Echt prachtig. Of Olafur Arnalds. Of Joep Beving.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Volgens mijn Last.FM van de afgelopen tien jaar is dat Skinny Love van Bon Iver maar ik vind About Today van The National ook een meestwerk. Of Prague van Damien Rice. Of toch Drive All Night van Bruce. Fuck, ik weet het niet.

Lees hier de rest van de soundtracks!
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

1 Comment

  1. 3 jaar ago

    Lekkere nummers! En super herkenbaar, al bovenstaande artiesten heb ik ook in mijn playlist(s).