Menu & Search

Pete Philly is terug: muzikant met een missie

Pete Philly is terug: muzikant met een missie

Zeven jaar lang was het stil rondom Pete Philly. In 2011 bracht hij zijn laatste album uit, in 2016 dropte hij nog een track. Maar nu is hij voorgoed terug. Positiever en optimistischer dan ooit.

Pete Philly

Voor hen die Pete Philly niet kennen: Philly was tussen 2003 en 2009 onderdeel van Pete Philly & Perquisite. Eén van de grootste hits die ze scoorden was Mystery Repeats, een nummer dat tot op de dag van vandaag te horen is in de Karwei-reclames. “Maar we maakten ook down tempo, soulhouse of broken beats-achtige tracks”, vertelt de zanger en producent aan Metro.

‘Je wordt gestoord’

In 2011 bracht hij zijn solo-album One uit, waarna het lang stil bleef rondom Philly. De reden was de ziekte van Lyme. “Ik heb twintig jaar lang allerlei kwalen afgeschoven op puberteit en wat dan ook. Je wordt gestoord.” Vorig jaar, vertelt hij, was er een meisje van 29 met dezelfde ziekte dat zelfmoord pleegde. “De ziekte van Lyme is heel isolerend, heel verdrietig. Zij had geen hulp. Het is er gewoon niet. Ik heb het succes dat ik had mogen inzetten om mezelf uit deze situatie te halen. Dat is net aan gelukt, op het randje. De meeste mensen hebben dat geluk niet. Dan zit je in een onmogelijke situatie. Het heeft me heel veel tijd, energie, verdriet, depressie, ziekte, koppijn, zoeken, eenzaamheid en financiële issues gekost.”
Lees het hele verhaal op Metronieuws.nl
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

1 Comment

  1. 1 jaar ago

    Zo, die naam heb ik lang niet meer gehoord! Ik was vroeger enorm fan van Peter Philly & Perquisite!