Menu & Search

Een heleboel luistertips: mijn favorieten voor ESNS18

Een heleboel luistertips: mijn favorieten voor ESNS18

Eindelijk is het weer januari. Waar de meeste mensen een hekel hebben aan deze non-maand, kijk ik er altijd enorm naar uit. Januari is namelijk de enige maand dat ik in Groningen kom (ik weet het, dat is véél te weinig!). En wel voor Eurosonic Noorderslag.
Op het showcasefestival vind je honderden artiesten die 2018 gaan maken en soms ook 2017 al gemaakt hebben. Van experimentele jazz tot harde metal en van mainstream pop tot dance. Heel de Europese muziekwereld trekt naar Groningen om elkaar te zien, bier te drinken én bands te kijken.

Festivallijstjes

Het liefst maak ik voor elk festival een lijstje met mijn favoriete artiesten (hallo goed voornemen nummer één). Met goede moed begon ik dus met het doorworstelen van de +300 artiesten die Groningen dit weekend op de grondvesten zal doen beven. Na schifting nummer zes ben ik opgehouden. Het idee was om tien artiesten met speeltijd en een kleine toelichting in een post neer te zetten. Ik bleef steken op tachtig.
Dus heb ik het bij een afspeellijst op Spotify gehouden. Over de ene artiest heb ik al wel eens geschreven, de ander was ook voor mij nog compleet nieuws. Ik heb een poging gedaan om ze op genre te zetten, van dromerig tot jazz, van de hardere gitaren tot de electropop. Vijf en een half uur lang muziek. Voor als je richting Groningen aan het rijden bent. Of gewoon een werkdag hebt en zin hebt in nieuwe muziek.

Tot in Groningen!

Uiteraard ben ik ook aanwezig! Vrijdag en zaterdag interview ik verschillende artiesten en hou ik je natuurlijk via Instagram Stories en Facebook op de hoogte van alle bands die ik zie. En alle biertjes die worden gedronken. Tot in Groningen?

Eurosonic Noorderslag 2018

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

0 Comments