Menu & Search

De Soundtrack Van… Mart Lier

De Soundtrack Van… Mart Lier

Wat mijn eigen muzieksmaak is, weet ik natuurlijk wel. En die van mijn vrienden ook. Maar ik ben ook best benieuwd waar andere mensen luisteren! Iedere week hoor ik daarom bekende en minder bekende (muziek)mensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Mart Lier.

Mart is 24 en werkt bij Epitaph/ANTI- Europe als Marketing Assistant. Met muziek heeft hij dus wel wat. Daarnaast werkt hij als manusje van alles bij White Russian Records.

De soundtrack van… Vroeger

Vroeger stond er altijd muziek aan bij ons thuis, dus één bepaald nummer is erg lastig te kiezen. Er werd veel Jackson Browne, Damien Rice, Ray LaMontagne, Bob Dylan, Neil Young, David Gray, The Band etc. gedraaid bij ons thuis. Als ik echt een nummer moet kiezen dan zou dat Trouble van Ray LaMontagne moeten zijn, omdat dat vaak aanstond. Helemaal niet erg, want het is een onwijs goed nummer.

De soundtrack van… Je jeugd

In de auto op weg naar Frankrijk met het hele gezin werd er altijd muziek gedraaid. Als de CD Niemand In De Stad van De Dijk aan de beurt was, dan moest het volume vol open want het eerste nummer was gelijk mijn favoriete nummer: Ik Kan Het Niet Alleen. Ook al luister ik nooit naar Nederlandse muziek, De Dijk zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

De soundtrack van… Een verliefdheid

Dat is zonder twijfel After The Party van The Menzingers. Dat is hét nummer van mij en mijn vriendin. “After the party it’s me and you” en ik hoop dat ik dat lang tegen haar kan zeggen.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

Toen mijn vorige relatie uit ging heb ik ontzettend veel naar het album: Somewhere at the Bottom of the River Between Vega and Altair van La Dispute geluisterd. Het album gaat zelf ook grotendeels over verbroken relaties en mijn vrienden werden echt gek van mij, omdat ik tijdens die periode alleen maar over dit album kon praten. Misschien wel mijn favoriete album aller tijden.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Australia Street van Sticky Fingers is mijn ultieme feelgoodnummer. Als ik hier naar luister dan wil ik in het park zitten met vrienden, biertjes en een barbeque vol met vlees.

De soundtrack van… Een roadtrip

Toen ik 14 was ging ik met mijn familie naar de westkust van Amerika om daar een roadtrip te maken langs verschillende steden. (Los Angeles, San Fancisco, San Diego etc.) Op een gegeven moment had mijn vader een CD gekocht van country legende Willie Nelson. Elke ochtend voordat we ook maar 1 meter gingen rijden werd het nummer On The Road Again keihard aangezet. De eerste 4 keer vond ik het geinig, maar daarna werd ik er gillend gek van. Desondanks draai ik het nummer altijd als ik op een roadtrip ga met vrienden of familie.

De soundtrack van… Een werkdag

Ik kan geen specifiek nummer noemen, maar het album: “New Bermuda” van Deafheaven zorgt er altijd voor dat ik keihard kan werken. Koptelefoon op en gaan!

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Ik zit hier serieus al een halfuur over na te denken, maar er zijn gewoon teveel nummers die ik ontzettend goed vind. Daarom kies ik maar voor mijn favoriete nummer van mijn favoriete band en dat is For Whom The Bells Toll van Metallica.
Lees hier de rest van de soundtracks!
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

0 Comments