Menu & Search

Dromendokter Bas Klinkhamer kan je dromen uitleggen

Dromendokter Bas Klinkhamer kan je dromen uitleggen

We spenderen ongeveer een derde van ons leven aan slapen. En tijdens dat slapen dromen we flink. Waarom dromen we eigenlijk en wat zegt dat over jezelf?

Dromendokter Bas Klinkhamer onderzoekt dromen en schrijft in zijn nieuwste boek Dromen & Nachtmerries wat ze nou eigenlijk betekenen. „Mensen denken dat de uitleg van dromen heel ingewikkeld is, maar dat is helemaal niet zo.”

Letterlijke betekenis

„Veel dromen hebben letterlijk of figuurlijk de betekenis die je droomt”, legt Klinkhamer uit. „In een droom komen vaak dingen naar voren. Het is een afspiegeling van het onderbewuste. Droom je bijvoorbeeld dat je vastzit in de modder en denk je terug aan de droom, dan realiseer je waarschijnlijk dat het ook zo is in je leven. Misschien zit je al een tijdje vast in een baan en wil je dat niet toegeven. Zo’n droom is dan eigenlijk een oplossing die zegt dat je niet door moet modderen.”
Lees het hele interview op Metronieuws.nl

2 Comments

  1. 2 jaar ago

    ??

  2. 2 jaar ago

    Het is een beeld. Het is je eigen beeldtaal die tot je spreekt.