Menu & Search

Elfie Tromp: Deze boeken wil jij op je lijst!

Elfie Tromp: Deze boeken wil jij op je lijst!

Grote kans dat jij en je klasgenoten er totaal geen zin in hadden, wéér een oud boek dat je moest lezen van de docent Nederlands. Terwijl lezen heel belangrijk is en best leuk kan zijn. Voor Literatour toert schrijver en Metro-columniste Elfie Tromp samen met Özcan Akyol, Mano Bouzamour en 25 andere jonge schrijvers langs middelbare scholen om voor te lezen en te praten met scholieren.

„Lezen is heel belangrijk!”, zegt Tromp, schrijfster van twee romans, een theatershow en een wekelijkse column tegen Metro. „Je wordt er empathischer van, je vergroot je kennis, je brein wordt getraind en je krijgt een grotere vocabulair. Daardoor kun je later betere sollicitatiebrieven schrijven waardoor je makkelijker een baan krijgt en je goed terechtkomt.” Wat Tromp betreft is er nog een reden dat lezen belangrijk is, „het is een goede reden om weirde shit te lezen. Als je een zombieserie kijkt, zegt niemand dat je goed bezig bent voor je ontwikkeling, maar bij een heftig oorlogsboek vindt iedereen dat ineens goed voor je.”
Lees alle boekentips van Elfie op Metronieuws.nl.

0 Comments