Menu & Search

Overvolle spitstreinen niet te mijden

Overvolle spitstreinen niet te mijden

September komt eraan en dat betekent dat de treinen weer propvol komen te zitten. De NS verwacht komende maand 35 miljoen reizigers te vervoeren. Dat gaat een hoop drukte opleveren. Op allerlei nieuwe manieren proberen ze mee te groeien met de drukte. „Maar de kans op een zitplaats blijft gelijk.”

„Wij zijn verantwoordelijk voor een zo comfortabel mogelijke reis”, zegt Erik Kroeze, woordvoerder bij de Nederlandse Spoorwegen. „Er moeten zoveel mogelijk treinen rijden, maar we gaan wel richting de grenzen van het spoorsysteem. Er moet meer worden geïnvesteerd in infrastructuur. Een station als Amsterdam Zuid is bijvoorbeeld echt niet meer toereikend. En tussen Amsterdam en Schiphol kunnen nu gewoon niet meer of langere treinen rijden.”
Lees meer op Metronieuws.nl.

0 Comments