Menu & Search

Wat gebeurt er als Noord-Korea wél raketten afvuurt?

Wat gebeurt er als Noord-Korea wél raketten afvuurt?

Noord-Korea heeft gedreigd een raket af te vuren op Amerikaans grondgebied. De raket zou richting Guam gaan, een eiland in Micronesië dat grondgebied is van de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Trump reageerde daarop dat ‘fire and fury’ de reactie zouden zijn. Maar wat betekent deze dreiging nu precies? Is er ook echt iets aan de hand?
Vanaf zijn vakantieadres zei Trump: „Noord-Korea kan de Verenigde Staten maar beter niet meer bedreigen. We zullen ze tegemoetkomen met meer vuur en woede dan de wereld ooit heeft gezien.”
Zorgvuldig kiezen
Niet handig, meent Dieuwertje Kuijpers, promovendus politicologie aan de VU en onderzoeksjournalist Defensie en Nationale Veiligheid bij Follow the Money. „In de diplomatie is het heel belangrijk dat je zorgvuldig je woorden kiest. Het gevaar is namelijk dat als je heel snel, heel zware bedreigingen uit maar die vervolgens nooit uitvoert – landen je niet langer serieus nemen. Juist zo iemand als de Amerikaanse president, die toch een status als machtig land hoog heeft te houden, kan hierdoor sneller de neiging hebben de woorden wel waar te maken.”
Lees verder op Metronieuws.nl

0 Comments