Menu & Search

Het weekend Parijs in eten

Het weekend Parijs in eten

Hier en daar wil ik het weekend nog wel eens in muziek beschrijven. Alweer ruim een week geleden zat ik een weekend in Parijs, waar we voor ons doen weinig muziek zagen. Maar er was uiteraard wel een hoop eten. Goed én minder goed. Daarom voor de verandering: het weekend in eten!

Dunkerque
1 Avenue Trudaine
Parijs staat niet bekend omdat het zo goedkoop is en dat is het ook zeker niet bij Dunkerque. Maar daar krijg je ook wel wat voor terug: lekkere wijn én een heerlijke borrelplank. De vegetariërs kunnen gaan voor alleen de kaas, vleesliefhebbers kunnen ook kiezen voor vlees. Naast de pikante worst hadden we, en dat is een absolute aanrader, de ham met truffel. Als het lekker weer is, is het terras een aanrader. Er gebeurt een hoop op de drukke straten voor het restaurant, ideaal om mensen te kijken. Het personeel lijkt lichtjes in paniek te raken van toeristen, dus hou je woordenboek wel bij de hand.
Welcome Café
210 Rue de Rivoli
Een inrichting die doet denken aan een verzameling tussen de jaren 20 en 50 én Leonard Cohen op de achtergrond. Wat wil je nog meer? Goed eten en een vrolijke ober die zijn stinkende best doet om je in het Engels te vermaken. Na een zoektocht naar niet slappe frietjes, was de patat hier fantastisch. Net als de eendenborst en de steak tartare. En de sfeer. En eigenlijk alles. Tot eind augustus heb je uitzicht op de kermis Jardin des Tuileries, mocht je het aandurven om na je lunch of avondmaaltijd nog een ritje te maken in de zweefmolen met prachtig uitzicht boven Parijs. Een beetje spannend, maar vooral in het donker onwijs tof.
Caffé Soprano
2 Rue Dupetit-Thouars
Klinkt misschien een beetje maffiaans, maar je wordt met open armen ontvangen in Caffé Soprano. Ook hier doet het personeel het uiterste best om Engels te praten én je volledig thuis te laten voelen. We werden behandeld alsof er nooit eerder toeristen waren geweest. Daarbij kun je er een aardig hapje Italiaans eten, van traditionele pizza’s en pasta’s tot Sicilliaanse specialiteiten.
L’Anvers du Decor
32Bis Rue d’Orsel
In de wijk Montmatre zijn ze wat meer ingesteld op toeristen: als we op de menukaart buiten kijken komt een serveerster enthousiast naar buiten om ons de kaart uit te leggen. “We staan bekend om onze mosselen”, zegt ze. Die smaken inderdaad oké. L’Anvers du Decor is het qua eten nét niet, maar wat locatie én personeel betreft is het toch wel een fijne eetgelegenheid. De mosselen zijn prima qua smaak, maar niet zo vlezig en de zalm is iets aan de droge kant. De hoop niet slappe frietjes te vinden, hadden we sowieso al opgegeven. Dit restaurant is een simpele ‘prima’. Wel een plus: ondanks dat het nog anderhalf uur duurde tot mijn verjaardag kreeg ik wél sterretjes in het ijs.
Café Alice
12 Rue des Capucines
Mocht je in de buurt van de Opera zijn, sowieso een aanrader voor wie dan ook, dan zijn de restaurants flink aan de prijs. Maar na een beetje zoeken vind je wel iets. Zoals Café Alice. Qua inrichting een combinatie tussen Art Deco en Amerika in de jaren 50, qua personeel net zo gemoedelijk als een bruine kroeg. Ze serveren van alles. Mocht je net als wij behoefte hebben aan een bak groenten, dan is de Salade Alice net als de Cesar Salade aan te raden. De Salade Alice is écht een dieetsalade, dus een bakje garnalenloempia’s erbij is niet verkeerd.

0 Comments

  1. 4 jaar ago

    Leuk om te lezen 🙂

  2. 4 jaar ago

    Hahaha tja, zo kun je idd ook een weekend Parijs beschrijven! 😉 Klinkt overigens lekker!