Menu & Search

Huis kopen? Laat avocado's en koffie staan

Huis kopen? Laat avocado's en koffie staan


Als je een huis wilt kopen, kun je de avocado’s beter laten liggen in de winkel. Dat is geen advies van oppergierigaard Dagobert Duck, maar van de Australische miljonair Tim Gurner. „Toen ik voor het eerst een huis probeerde te kopen, kocht ik echt geen avocado’s voor 19 dollar per stuk en vier koffie voor 4 dollar per stuk”, zegt hij in de Australische nieuwsshow 60 Minutes.
Hoge verwachtingen
Volgens Gurner zijn de verwachtingen van jonge mensen in deze tijd heel hoog. „Ze willen elke dag uit eten, willen de wereld elk jaar over reizen. De mensen die nu huizen bezitten, hebben daar heel, heel hard voor gewerkt. Ze hebben elke dollar gespaard en hebben alles gedaan om te kunnen investeren in vastgoed.”
Heeft hij daarmee een punt? Volgens een onderzoek van de bank Goldman Sachs vinden jonge mensen gemak belangrijker dan dure spullen als huizen en auto’s. Een voedingsinstituut analyseerde in 2014 het uitgavenpatroon van de millennial en kwam erachter dat deze generatie ongeveer 44 procent van het eetbudget aan producten als avocado’s, Starbucks en restaurants besteedt. En, zegt Gurner, „als je elke week 22 dollar opzijlegt, heb je binnen een paar jaar een aanbetaling op een huis.”
Lees het hele verhaal op Metronieuws.

0 Comments