Menu & Search

Luistertip: The Ills

Luistertip: The Ills

Wat doe je als je even een pauze nodig hebt van het gamen en je bent in een huis vol muziekinstrumenten? Jammen, dachten vier jongens uit Bratislava, Slowakije in 2008. Inmiddels jammen ze meer dan dat ze gamen en zijn ze als The Ills langzaam de wereld aan het veroveren.

Ze stonden dit jaar al meerdere keren op Eurosonic, waar de rijen te dik waren om ook maar hoop te krijgen dat je ze nog kon zien. En terecht, deze vier mannen maken heerlijke instrumentale muziek die live ook nog eens heel strak in elkaar zit.

Rockhoek

The Ills is niet echt in één hokje te plaatsen, wel in een hoek. Met twee gitaren, een bas en een drum zitten ze richting de rock-hoek. Maar met heel wat shoegaze, hele dromerige staar-muziek, is het een stuk toegankelijker dan je gemiddelde vooroordeel over rock. Al is er hier en daar ook zeker een harde prog-rock benadering te vinden. Net als dat er soms weer een licht vleugje surf te horen lijkt. Kortom: je weet eigenlijk niet wat je kunt verwachten bij The Ills.
Vanavond spelen ze in de kleine zaal van de Sugarfactory. Er zijn nog kaarten en ik kan het je zeker aanraden om te gaan kijken. Bands die zalen op Eurosonic bomvol krijgen, worden vaak groot. Aanrader als je ‘t mij vraagt.
[bandcamp width=350 height=470 album=2819335521 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f tracklist=false]

0 Comments