Menu & Search

#Instafood: Wrap(hapje)s met gegrilde paprika en zelfgemaakte humus

#Instafood: Wrap(hapje)s met gegrilde paprika en zelfgemaakte humus

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Wrap(hapje)s met gegrilde paprika en humus voor één persoon of een klein, olijk partijtje.

Morgen moeten we weer stemmen. In onze vriendengroep is het toch wel traditie aan het worden om samen de uitslag te bekijken. Politiek, de situatie in de wereld en maatschappelijke problemen zijn toch dingen waar we ons ook als vrienden mee bezig houden. Dus dan is samen kijken naar de uitslag wel een hele fijne bijkomstigheid.
Waar we vier jaar geleden met goedkoop bier en Euroshopper-chips op de bank zaten, zijn we dit keer ouder, wijzer én niet meer in de positie om zomaar even te spijbelen van school. Want we werken allemaal braaf. Maar dat betekent ook betere hapjes. Gisteren maakte ik voor bij de soep deze heerlijke gevulde wraps met zelfgemaakte humus. En aangezien er nog zat over is, serveer ik dit morgenavond gewoon weer! Overigens ook heerlijk als lunch of bij de soep.

Nodig

Voor de humus:
– Een blik kikkererwten
– Een flinke eetlepel Tahin (sesampasta)
– Sap van een halve citroen
– Veel teentjes knoflook (ik had er een stuk of vijf)
– 10 gram koriander of andere verse kruiden
– Peper en zout
– Chilipoeder
En de wraps
– Twee wraps
– Een stuk of tien kerstomaatjes
– Een pot gegrilde paprika (per wrap heb je ongeveer twee grote gegrilde paprika’s uit de pot nodig)
– Zwarte olijfjes in plakjes
– Eventueel bladgroente naar keuze

Hoe dan?

Giet de kikkererwten af en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in een smalle, hoge maatbeker of blender en gier er een klein beetje eigen vocht en het sap van de citroen bij. Pureer de boel nu tot een gladde moes. Wil het niet pureren? Doe er dan nog een klein beetje vocht bij. Gooi de koriander of andere kruiden, knoflook en tahin bij en pureer nogmaals. Proef even, breng op smaak met peper, zout en de chilivlokken.
Laat de gegrilde paprika en olijfjes uitlekken. Besmeer nu de wraps aan één kant helemaal met humus. Verdeel de olijfjes over de wraps, zorg dat ze een rechte lijn vormen en dus niet over de hele wrap verspreid liggen. Leg de paprika in het midden over de olijfjes, halveer de kerstomaatjes en verdeel die over de paprika. Doe er eventueel nog wat bladgroente bij.
Rol de wraps nu strak op en steek er acht satéprikkertjes in. Snij de wraps tussen de satéprikkertjes door in stukjes en je hebt zestien heerlijke, makkelijke hapjes!
Op zoek naar lunch? Je kunt ook wat falafel opbakken en ertussen doen. Rol op, snij niet in stukjes en je hebt een heerlijke lunch.

0 Comments