Menu & Search

Het weekend in muziek

Het weekend in muziek

Foto: Ingelise de Vries
Foto: Ingelise de Vries

In principe bestaat mijn hele leven uit zoveel mogelijk muziek, maar sommige weekenden draait het er echt alleen maar om. Dit weekend scheurde mijn verkering en ik Nederland én België door om bands te kijken. En dat zou niet compleet zijn zonder de hoogtepunten hier nog even te noteren. Al is het maar zodat ik ze zelf niet vergeet. En jup, het gros van de nieuwe acts schrijf je inderdaad in CAPS LOCK (wat mij betreft een trend die heel snel weer mag verdwijnen).

Death Alley

De Belgische band WE’REWOLVES releasde vrijdag in het Antwerpse Kavka een 7 inch en besloot daar een goed feestje van te maken. Met onder andere de Nederlandse band Death Alley. Ik zag ze al eerder op Buma Rocks! tijdens Eurosonic/Noorderslag en ook dit keer was ik weer onder de indruk. Ik weet dat de maandag misschien niet de ultieme dag is voor flinke gitaarmuziek, maar begin je dag goed met deze band. Snerende gitaren, stevige baslijnen, strakke drums begeleiden de zang van Douwe, die een onwijs goede stem heeft. Ondanks, of misschien juist dankzij, de echo er overheen. De band straalt seks uit en heeft de energie van een festivalafsluiter. Dit gaat een grote rockband worden wat mij betreft.

ALASKA POLLOCK

Een uit de hand gelopen picknick is het eigenlijk, A Day In The Forest op De Paltz in Soest. Bij het Herman Van Veen Arts Center worden verschillende spiksplinternieuwe maar daarom geen slechte bands geprogrammeerd. Een heerlijk ongedwongen sfeertje midden in het bos. Live muziek, hapjes en drankjes die je zelf meeneemt en een prachtige omgeving. Ook Alaska Pollock stond daar geprogrammeerd. Het festival heeft vaak lekker mellow bandjes en in die categorie past ook deze act. Zweverige, licht psychedelische gitaarindie. Die elektronische trend in de muziek bevalt mij prima.

LOOSE AIR

Hemelbestormers is een nieuw festival in TivoliVredenburg. Van tien muziekopleidingen in heel Nederland werden de beste bands en muzikanten afgevaardigd om in Tivoli te spelen en feedback te krijgen van professionals in de muziekindustrie. Zo ook LOOSE AIR. Een combinatie tussen soul en R&B, Alicia Keys met meer gitaar en minder piano. En wát een zangeres staat er als frontvrouw. Ze is niet alleen prachtig, ze zingt minstens net zo fantastisch én ze is één van de beste entertainers van dit hele festival. Ze maakt grapjes, jut het publiek een beetje op en, niet onbelangrijk, ze heeft ook een fantastische praatstem.

PEER

Deze band uit Middelburg is aanstekelijk, dansbaar en ook gewoon onwijs leuk om naar te kijken. De frontman ziet er extravagant uit met zijn bril met getinte glazen en opvallende broek. Het leidt niet af van de strakke britpop die de band maakt. Je zou ze kunnen beschrijven als een kruising tussen The Kik en de gebroeders Gallagher (Oasis). En, niet onbelangrijk, ze weten een onwijs leuke show neer te zetten.

Natives Of The Crooked Cage

Ja, dat is dus mooi naar. Ik tip iets waar online nog ongeveer niks van te vinden is. Maar deze band is te tof om te laten staan. Het concept en het plaatje staan namelijk al perfect. Een drumcomputer, een zanger die trommelt, een gitarist en een toetsenist. Ze doen een beetje denken aan Kraftwerk en Depeche Mode en gaan onwijs jaren 80. Het klinkt nog niet allemaal even strak, maar het gaat hier tenslotte nog om studenten. Dit concept is zo verschrikkelijk vet en dansbaar. De stem van zanger Sven is laag en intrigerend, als klinkt hij live nog niet altijd even beheerst. Maar fuck it. Dit is zo vet. Over een paar jaar hebben ze dit optreden allang overschaduwd door grote zalen met gemak uit te verkopen.
En voor wie van alles dat ik gisteren zag een glimp wil opvangen, ik InstaStory’de het. (Is dat een werkwoord?)
[wpvideo ud8FkaGj]

0 Comments