Menu & Search

Luistertip: Thundercat – Drunk

Luistertip: Thundercat – Drunk

Thundercat - Drunk - Front & Back Cover
Stephen Bruner werd geboren in 1984, maar dat is niet te horen in zijn muziek. Als Thundercat bracht hij afgelopen vrijdag het album Drunk uit. De hoes schreeuwt ‘foute plaat uit de jaren 80’ (die je echt in je collectie móet hebben) en de muziek is ook ten zeerste geïnspireerd op diezelfde tijd. Ik was even in de veronderstelling dat het een rerelease van een obscure oude band was. Maar het gaat écht om een nieuwe plaat.

Ik ben een onwijze liefhebber van de jaren 80, ondanks dat ik ze zelf niet heb meegemaakt. Van de mode tot de films en de muziek, je maakt me er vrij gelukkig mee. Thundercat mixt deze stijl met hysterische jazz, heerlijke soul, zoete pop, een beethe psychedelica, grappige teksten en vooral ook een hele zwoele stem waar je geen genoeg van krijgt. Dat deed hij overigens op de vorige albums ook. Maar deze hoes wint het toch wel van allemaal.
Overigens zijn er nog meer redenen om dit album aan te slingeren. Namelijk Kenny Loggins (Now I gotta cut loose, footloose, kick off the Sunday shoes), Wiz Khalifa, Pharrell en de fantastische Kendrick Lamar. Komen allemaal langs om deze onwijs fijne plaat. Smooth jij maandagochtend door!

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Wat een enorm lekkere plaat!