Menu & Search

De Stembus 2017: Make Voting Great Again!

De Stembus 2017: Make Voting Great Again!

Op 15 maart is het voor het eerst in vier jaar weer zover: we mogen in Nederland stemmen voor een nieuw parlement. Dit jaar zijn er 850.000 jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor bijna tien zetels in de Tweede Kamer. Maar dan moeten ze wel stemmen.

„Het is niet alleen je democratisch recht om te stemmen, het is ook je plicht”, vindt Rutger de Quay, één van de initiatiefnemers van De Stembus 2017. Want stemmen, dat doen Nederlandse jongeren maar weinig. Veel jongeren onder de 25 geven aan politiek maar ingewikkeld te vinden (31 procent), ze voelen zich niet begrepen door de potentiële leiders (46 procent) of ze denken dat politici niks geven om hun mening (66 procent). Ook denken veel jongeren dat ze door te stemmen eigenlijk geen invloed hebben op de politiek.
Lees verder op Metronieuws.nl!
Dit verhaal verscheen ook in print. Dat lees je hier terug.

0 Comments