Menu & Search

#Instafood: Bloemkoolsoep en linzensalade

#Instafood: Bloemkoolsoep en linzensalade

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Bloemkoolsoep en linzensalade.

Na een paar weken verschrikkelijk ongezond leven, besloot ik deze week maar weer eens gezond te eten. Plus: soep is mijn ultieme comfort food. Ik koos voor bloemkoolsoep met kastanjechampignons. En besloot éindelijk die befaamde linzensalade van Gwyneth Paltrow te maken. Wat blijkt? Als je beroemd bent en mooi wil blijven, is eten intens saai. Dan maar niet mooi blijven. Dus ik fleurde ‘m wat op.

Nodig?

Voor de soep:
– Een grote bloemkool
– Een liter water
– Drie teentjes knoflook
– Blokje bospaddestoelenbouillon
– Drie teentjes knoflook
– 100 gram roomkaas
– Verse bieslook
– Olijfolie
Voor de salade:
– Een groot blik linzen
– Een flinke hand veldsla
– Twee bosuitjes
– Tien (gekleurde) cherrytomaatjes
– Twee stukken gegrilde paprika (pot)
– Peterselie naar smaak
Voor de dressing:
– Twee eetlepels mosterd
– Een halve citroen (uitgeperst)
– Twee eetlepels witte wijn azijn
– Vier eetlepels olijfolie

Hoe dan?

Snij de bloemkool in roosjes en de steel fijn. Doe de bloemkool in een pan en overgiet met kokend water tot de bloemkool net onder staat. Gooi er drie teentjes gepelde knoflook bij. Breng aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes koken.
Snij ondertussen de champignons en bak ze met een klein beetje (olijf)olie uit in een pan.
Laat de linzen uitlekken en die in een schaal. Snij de bosui, de veldsla en peterselie klein en meng met de linzen. Snij de cherrytomaatjes door midden en de gegrilde paprika in stukjes. Meng door de linzensalade.
Maak dan snel de dressing en roer die er doorheen.
Roer het bouillonblokje door de soep en wacht tot deze gesmolten is. Pureer nu de soep tot een romige substantie. Roer vervolgens de roomkaas er doorheen tot deze gesmolten is en voeg als laatste de champignons en bieslook toe. Voor de plantaardige variant kun je de roomkaas overigens prima weglaten.
Wij hadden er nog een stokbroodje bij met de gevulde truffelbrie die Lidl tijdelijk in het assortiment heeft zitten. Gratis tip, hij is goddelijk. Eetsmakelijk!
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat!

0 Comments