Menu & Search

Luistertip: No True Scotsman – No True Scotsman EP

Luistertip: No True Scotsman – No True Scotsman EP

Op maandagochtend is er wat mij betreft niets fijner dan wakker worden met een beetje rustiger muziek. Folky liedjes met een cello en een zwoele stem en wat koortjes erachter. Hoe hipsterbandje-met-vrouw-met-tamboerijn wil je het hebben, zou je denken. Dat valt nog best een beetje mee.

De band uit New Orleans maakt namelijk net even wat gretiger gebruik van die violen, waardoor ze net wat meer dat folky geluid krijgen. Het is bijna lieflijk, zonder meteen heel cheesy te worden omdat ze geregeld kiezen voor onvoorspelbare arrangementen of noten. Het is jammer dat de EP maar vier nummers heeft, want hier kom ik mijn maandagochtend wel mee door.
[bandcamp width=350 height=470 album=1750104757 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f tracklist=false]
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat!

0 Comments

  1. 4 jaar ago

    Wat een lekker nummer!