Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Moddi, Steven Wilson, Dawes

Donderdagdeuntjes: Moddi, Steven Wilson, Dawes

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Moddi, Steven Wilson en Dawes.

Steven Wilson – Transience

802644890418-1024x1024
Het is eigenlijk niet helemaal nieuws, deze muziek, maar een verzameling van nummers die Steven Wilson tussen 2003 en 2015 schreef of opnam. Transience kwam vorig jaar al uit op vinyl, maar de Porcupine Tree-frontman heeft besloten het album nu ook op cd (en Spotify) uit te brengen. Niet vervelend. De muziek die Wilson heeft geselecteerd is over het algemeen geen doldwaze vrolijke muziek, maar wel prachtig. De soundtrack voor een lange roadtrip door de natuur in Zuid-Frankrijk. Geen harde rock of dansbare pop, maar heerlijk rustige alternartieve rock met dromerige gitaarrifjes, de stem van Wilson die je wegvoert en veel akoestische gitaar en piano.

Moddi – Unsongs

unsongs-digital
De Noorse band a-ha (die van Take On Me, ja) staan pal achter Moddi, een tevens Noorse band. Moddi kreeg een flinke beurs van de band en dat heeft de band geen windeieren gelegd. Het is dan ook alweer tijd voor studio-album nummer 3, hoewel er tussendoor ook nog het een en ander is opgenomen. Het is verhalende, sprookjesachtige volk met kleine pianorifjes, subtiele strijkers en ‘vreemde’ instrumenten als de accordeon. Als je muziek zou kunnen omschrijven als lief, dan is Unsongs van Moddi dat. Een plekje waar je even kunt gaan zitten om de wereld te vergeten en je gewoon even heel fijn te voelen.

Dawes – We’re All Gonna Die

dawes-were-all-gonna-die-audio-single-cover-art-2016
Echt heel dansbaar worden de Donderdagdeuntjes niet, ook folkrockband Dawes uit Los Angeles heeft een vrij rustige plaat uitgebracht. Hoewel het een fijne afwisseling is tussen rustige nummers en wat meer dansbare muziek. Maar over het algemeen neigt We’re All Gonna Die toch meer naar folk dan rock. Wat mij betreft ook helemaal niet vervelend, want Dawes doet dat op een hele goede manier.
Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat!

2 Comments

  1. 5 jaar ago

    Die Moddi kwam ik laatst tegen op Spotify, dat is best lekkere muziek!

    • 5 jaar ago

      Jaaaa, relax hè? Vorige albums kan ik je ook aanraden!