Menu & Search

#Instafood: Improvisatierisotto met garnalen

#Instafood: Improvisatierisotto met garnalen

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: geïmproviseerde risotto met garnalen, venkel en bleekselderij. Genoeg voor twee flinke eters.
Goed, eerlijk is eerlijk: ik heb wel eens betere foodfoto’s gemaakt. Maar zo slecht als de foto is, zo goed is dit gerecht. Ik had nog een halve venkelknol, wat bleekselderij én zin in risotto met garnalen. De keuze was snel gemaakt én goed gelukt.

Nodig

– 200 gram risotto
– Een flinke scheut droge sherry of witte wijn
– Een liter groentebouillon
– Een halve venkelknol
– Drie stengels bleekselderij
– Vijftien garnalen
– Een lepel (plantaardige) boter
– Olijfolie

Hoe dan?

Verhit de boter en wat olijfolie in een wokpan. Doe de rijst in de pan en roer door tot de korrels glazig zijn. Giet een flinke scheut sherry of witte wijn door de rijst zodat de korrels nét onder staan.
Maak dan de bouillon en breng zacht aan de kook. Laat de bouillon heel zachtjes koken tot je klaar bent met de risotto, dan wordt ie namelijk precies goed. Schep met een soeplepel de eerste scheut bouillon bij de rijst zodra de sherry is ingekookt. Schep telkens bouillon in de pan zodra de vorige lepel is ingekookt. Roer regelmatig goed door.
Snij ondertussen de venkel en bleekselderij in kleine stukjes. Bewaar een paar blaadjes van de selderij om de risotto straks mee te garneren.
Na ongeveer twintig minuten is je risotto gaar. Voeg voor de laatste lepel bouillon de venkel, garnalen en bleekselderij toe aan de rijst. Warm de boel nog even goed door. En klaar!

0 Comments