Menu & Search

Luistertip: Guy Fox – Paper Roads

Luistertip: Guy Fox – Paper Roads

Al sinds wij een computer met internetverbinding hebben, ben ik bezig met het zoeken naar nieuwe muziek. Vroeger, ver voor Spotify en net na Napster en Kazaa, deed ik dat via Bandcamp. De tofste alternatieve bandjes kwamen tevoorschijn. Helaas kon je die niet altijd downloaden en op je MP3-speler zetten, maar hé, die had toch maar 128 MB.

De laatste jaren ben ik Bandcamp een beetje uit het oog verloren. Tot ik op Facebook een vraag voorbij zag komen waar mensen nou nieuwe muziek ontdekken. Spotify is daar leuk voor, maar daar kom ik vooralsnog niet de meest obscure bandjes met nieuwe EP’s tegen. Iemand liet Bandcamp vallen. En daar besloot ik weer eens op rond te gaan neuzen.

Zomer

Daar stuitte ik op Guy Fox, een band uit de Bay Area van San Fransisco. De indieband maakt de muziek die je uit de Bay Area zou verwachten: dromerig, zomers en het geeft je het gevoel dat je ‘s avonds op het strand bij een kampvuur zit. Soms hoor je er een Beatles-achtige vibe, een klein beetje jaren 60 en 70 surfpop en hier en daar wordt er nog een vleugje psychedelica overheen gegoten om vervolgens tot een onwijs fijne EP te verworden.
[bandcamp width=350 height=470 album=2637092842 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f tracklist=false]

2 Comments

  1. 4 jaar ago

    Oh ja, bandcamp! Was helemaal vergeten dat dat nog bestond!

  2. 4 jaar ago

    Oh ja, bandcamp! Was helemaal vergeten dat dat nog bestond!