Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Biffy Clyro, Shura, Kelsey Lu

Donderdagdeuntjes: Biffy Clyro, Shura, Kelsey Lu

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Biffy Clyro, Shura en Kelsey Lu.

Biffy Clyro – Ellipsis

biffy-clyro
Mocht je nog drie goede redenen zoeken om naar Lowlands te gaan, dan zijn dat Simon Neil, James Johnston en Ben Johnston. Samen vormen de mannen Biffy Clyro. Ook zo’n band die ik op Rock Am Ring niet kon zien. Gelukkig staan ze wél gewoon op Lowlands én is het nieuwe album inmiddels uit. Naast de klassiekers kun je de nieuwe nummers dus ook gewoon meezingen dit weekend. Biffy Clyro wisselt harde gitaren af met wat meer experimentele nummers, nummers om even tot rust te komen. Gelukkig kan er ook voldoende gestampt worden. En ik heb nu al zin om te beuken op de laatste single, Animal Style.

Shura – Nothing’s Real

shura-nothings-real-art
Wat krijg je als je disco-invloeden combineert met de jaren 80, een beetje Kylie Minogue en hedendaagse electropop toevoegt? Het antwoord is Shura. Nothing’s Real is het eerste album van de 25-jarige zangeres uit Manchester, maar klinkt alsof Shura al veel langer meegaat. Shura wisselt dansbare nummers met disco-invloeden af met rustige nummers waarbij je je even in een sprookjesbos waant. Net als ik fan? Op 16 november staat ze in de Melkweg.

Kelsey Lu – Church

kelsey_lu2
Op haar 18e vluchtte Kelsey Lu weg van haar zwaar religieuze gezin om in New York naar het conservatorium te gaan. De zangeres is vanaf dan samen met haar cello. En dat is te horen op haar tweede EP, waar ze niet alleen prachtig op zingt, maar ook fantastisch op speelt. Slechts strijkers die worden gedubt en met effecten worden veranderd, zorgen voor een dromerig geluid. De stem van Kelsey doet denken aan Florence & The Machine, maar de muziek is hypnotiserender, minder pompeus en net even wat rustgevender.

2 Comments

  1. 4 jaar ago

    Die Kelsey Lu klinkt wel aardig!

    • 4 jaar ago

      Ja, hè? Echt weer even heel wat anders!