Menu & Search

Kijktip: Minidocu over Welcome to the Village

Kijktip: Minidocu over Welcome to the Village

Dit keer geen luistertip maar een kijktip! Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Om die reden maakte de organisatie een kleine docu over het vetste festival van Friesland: Welcome to the Village. Volgend weekend vindt het festival alweer plaats en door deze docu krijg je een kijkje aan de achterkant van dit festival.

Zo kiest de organisatie er bijvoorbeeld voor om samen te werken met internationale partijen, om zo jong talent een kans te geven internationale ervaring op te doen. Ook laten ze innovaties als de kartent zien, een kartonnen tent die moet voorkomen dat er allemaal plastic achterblijft op de campings. Heel wat bezoekers hebben geen zin hun tentje mee terug te slepen.

Goed eten?

Als laatste, en dat vind ik heel tof, is er het doel precies te weten waar al het vlees vandaan komt. De organisatie wil dat ze zelf koeien, varkens en kippen gaan opkopen en daar álles van te verkopen. Zo heb je weinig restvlees én weet je waar je vlees vandaan komt. Dit jaar doen ze dat al, lees de filosofie daarachter hier.
En check dan meteen ook even mijn tips voor Welcome to the Village 2016!

0 Comments