Menu & Search

#Instafood: Quinoasalade met avocado

#Instafood: Quinoasalade met avocado

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Quinoasalade met avocado voor twee personen. Onwijs superfood.

Sommige weken zit het discipline er niet helemaal in en is het veel ongezond eten en weinig sporten. Aangezien ik graag aan overcompenseren doe, gooide ik voor deze superhealthy vegan detoxsalade allerlei superfoods bij elkaar. En dat pakte bijzonder goed uit.

Nodig

– 150 gram quinoa
– Een halve liter (groenten)bouillon
– Een avocado
– Een half rood uitje
– Een blikje kikkererwten
– Een bakje cherrytomaten
– Een handje pijnboompitten
– Een flinke hand spinazie
– Wat peterselie
– Een eetlepel mosterd
– Wat olijfolie
– Peper en zout naar smaak
– Citroensap naar smaak

Hoe dan?

Kook de quinoa in de bouillon gaar. Het verschilt per quinoa hoelang dat duurt, ik proef meestal na een minuut of tien of het al ergens naar smaakt. Giet de quinoa af en laat afkoelen.
Prak ondertussen de avocado met wat peper en zout erdoor. Prak nu ook de afgekoelde quinoa erdoor zodat je een soort quinoa-avocado-puree hebt.
Snij de tomaatjes doormidden, de ui fijn en laat de kikkererwten uitlekken. En snij desgewenst de spinazie en peterselie fijn. Roer de ui, kikkererwten, tomaatjes, peterselie en spinazie door de quinoa-avocado-puree.
Roer voor de dressing de mosterd, wat olijfolie, peper, zout en citroensap door elkaar en giet door de salade. Rooster nog wat pijnboompitjes om mee te garneren en voila!

2 Comments

  1. 5 jaar ago

    Nom nom nom! Ook zonder donuts van de dag ervoor lijkt het mij heel erg lekker 🙂

    • 5 jaar ago

      Inmiddels geprobeerd en ook zéker aan te raden!