Menu & Search

Luistertips: dit moet je zien op Welcome to the Village

Luistertips: dit moet je zien op Welcome to the Village

Over twee weken is het al zover: de derde editie van Welcome to the Village is er weer! Een festival dat je niet alleen muziek, maar ook kunst, design en heel veel goed eten bezorgt. En de muziek, die komt ook dit jaar weer uit alle uithoeken van de wereld. TPO zet graag de favorieten op een rij.

White Wine

Vrijdag, 17:30 Ravenswoud

Het begon als een soloproject, werd al snel een duo en is inmiddels een trio. White Wine komt uit het Duitse Leipzig. Als ze hun muziek moeten beschrijven, noemen ze het ‘rock ‘n’ roll met wat samples, geniaal, niet?’ Het wordt op Welcome to the Village in ieder geval enorm gewaardeerd.

Girls Names

Vrijdag 20:30 Ravenswoud

Dit vierkoppige gezelschap uit Ierland maakt postpunk, surfpop en alternatieve rock. In ieder geval met een flink rauw randje, waardoor je in Ravenswoud even keihard kunt beuken. Met het laatste album werd de band uit de Ierse undergroundscene getrokken, en dat is niet alleen voor de band fijn, maar ook voor de potentiële luisteraars.

The Lytics

Vrijdag 22:00 Ravenswoud

Melodieuze hiphop siert de vrijdagavond rond tien uur. De broers van The Lytics schrijven al sinds ze klein zijn rijmpjes, en dat is te horen. Het gezelschap uit Winnipeg laat je keihard dansen, stampen en zweten.

Django Django

Vrijdag 22:00 Bontebok

Word je liever aangestoken met indielectro, dan zijn de mannen van Django Django je man. De Schotse jongens Maken catchy, dansbare muziek. en klein vleugje britpop, wat house en folk. De organisatie van Welcome to the Village kan niet garanderen dat de muziek niet dagenlang in je hoofd blijft zitten.

All We Are

Zaterdag 16:00 Bontebok

Goed, eerlijk, ik werd een beetje gegrepen door de vreemde clip. Maar de muziek erachter is minstens net zo briljant. De samenzang van dit trio uit Liverpool is briljant. Ze veroveren Europa al langzaam, en waarschijnlijk is Welcome to the Village de hipster onder de festivals door deze band nu al te boeken.

Chouk Bwa Libète

Zaterdag 18:00 Blessum

Ik zei alle uithoeken van de wereld? Echt een boel soorten muziek zijn er te vinden. Chouck Bwa Libète heeft een Haïtiaanse roots en dat betekent ritmes en dansen. Dit gezelschap maakt voornamelijk gebruik van trommels en zang. Mocht je benieuwd zijn, dan legt het programma nog even fijntjes uit hoe het zit met de geschiedenis van deze muziek.

The Hyena Kill

Zaterdag 18:45 Ravenswoud

Zware gitaren in mineur met drumritmes waar je u tegen zegt: The Hyena Kill zorgt ervoor dat je even helemaal kunt rocken in Ravenswoud. De melancholische muziek van de band uit Manchester is een must see voor alle rockers die zich het weekend in recreatiegebied de Groene Ster.

Jake Isaac

Zondag 14:00 Bontebok

Hij lijkt heel Europa al een beetje in zijn zak te hebben en het festivalweekend zal hij ook de harten van bezoekers van Welcome to the Village veroveren. Laat je betoveren door de zwoele soulstem van deze jonge artiest uit Londen met slechts een paar EP’s aan materiaal. De balans tussen soul, funk en folkpop lijkt niet beter te kunnen dan dit.

Max Meser

Zondag 15:15 Grootegast

Hollandse glorie is ook gewoon te vinden op Welcome to the Villaga: Max Meser is half Amsterdams, half Catalaans en maakt aanstekelijke indiepop. Net zo zomers als de surfpop uit de jaren zestig, maar dan met net even wat meer indie a la Miles Kane. Zo’n artiest die langzaam steeds groter wordt. Nu kun je ‘m nog zien voor hij straks de Glastonbury’s overneemt.

Lonely The Brave

Zondag 19:00 Bontebok

Ze zoemen al een tijdje rond in het muzieklandschap, de rockers van Lonely And The Brave. En terecht, de band maakt steengoede pop én is live belachelijk goed. Deze zomer komt er een nieuw album. Het belooft net even wat anders te worden dan de mannen deden, maar de nieuwe single klinkt alvast heerlijk.

0 Comments